MuziekMuziek

De Jaguar XE. Wat nou instapmodel, deze bak mag er wezen!!

Het rijden van mooie en dure auto’s is één van de leukste bijkomstigheden van het bloggen. Maar goed, wanneer je alleen maar topmodellen mag rijden is er nog maar één weg over en dat is naar beneden. Ik ben tot nu toe verwend met de duurdere modellen van Jaguar, zoals de F-type en de XF. Deze auto’s zijn ons zo goed bevallen, dat wij en ik spreek ook echt namens Marie Louise, als we ooit het geld hebben een Jaguar willen kopen. (hoop doet leven toch?) Laat er nu ook een “instap” model zijn, wat voor veel mensen veel dichterbij het budget zal passen, de Jaguar XE. Ik had de auto al bekeken op internet en in de showroom en daar had hij de lat al hoog gelegd. De Jaguar ziet er stoer en onderscheidend uit. Tijd om deze “Jag” eens onder de loep te nemen.

p8150451 p8150464

Jaguar XE meer dan het instap model

Veel merken kiezen ervoor om het instap model zo uitgekleed mogelijk te maken. Zo wordt de auto wel sneller bereikbaar voor een klant met een kleiner budget, maar als merk moet je dan toch afvragen of dit wel de juiste kennismaking is. Jaguar doet dit anders en zij kiezen voor een hogere en duurdere instap, maar daarvoor krijg je ook een hoop auto voor je geld. Het is dus erg belangrijk eens goed te vergelijken wat je nu echt voor je budget krijgt. Vooral de motor en het vermogen lopen vaak enorm uiteen. Je zal begrijpen dat een instap met een kleine motor een heel ander gevoel geeft dan wanneer de auto onder je kont wegstuift. De Jaguar XE is misschien wat duurder dan zijn concurrenten als het gaat om de instap, maar de Jaguar XE geeft je hier wel veel voor terug. Zo is de kleinste motor die ze hebben een 2.0 liter met 163 pk. Ook de opties die standaard op de auto zitten geven de auto een luxueuze uitstraling en alles behalve het gevoel van een instap wagen.

p8150452 p8150453 p8150459

Rijervaring met de Jaguar XE E-Performance R-Sport

De Jaguar die ik heb gereden, had een 2.0 liter diesel motor met een automatische bediening. Een heerlijke motor met genoeg power voor het gewone woon- werkverkeer. De motor blinkt niet uit in sportiviteit maar je komt er ook echt niets mee tekort. De motor is wel ongelofelijk zuinig, ik heb in een week, waarmee ik echt heel wat kilometers heb gemaakt ongeveer 1 op 23 gereden. Geloof mij, ik heb de auto ook echt wel regelmatig op zijn staart getrapt. De kilometers die je rijdt met de Jaguar XE zijn luxueus en comfortabel, een bijzonder gevoel geeft de auto zeker. Ik ben ervan overtuigd dat je heel bewust voor een Jaguar kiest en je wilt je daarmee graag onderscheiden. De auto heeft toch net even andere uitstraling, dan een met alle respect, de standaard Duitse auto. Let maar eens op en tel eens hoeveel Jaguars XE je ziet rijden. De Jaguar XE onderscheid zich ook in zijn rijeigenschappen, soepel, zwevend en zoevend. Het zijn allemaal termen die in mij opkomen als ik het rijden met deze auto moet beschrijven. De controle in bochten en het halverwege toch sportief kunnen uitaccelereren en zoefffff op naar de volgende bocht.

p8150460 p8150461 p8150465 p8150468 p8150469 p8150470

Wat vind B4men van de Jaguar XE

Deze Jaguar heeft mij misschien nog wel meer gegrepen dan alle Jaguars hiervoor. Waarom?? Deze Jaguar is bereikbaar, oke een instap van € 41.251,- is niet zomaar wat maar echt onbereikbaar is hij daarmee niet. De rijervaring die echt op een heel hoog niveau ligt het maakt de Jaguar XE echt wel mijn auto! Het enige wat ik mis is een stationsuitvoering als die er komt ben ik de eerste die hem wilt rijden! Deze auto krijgt voor mij een 10.

p8150450

 

 

Naar welk automerk gaat jouw voorkeur uit, laat het mij weten in de comments op de B4men Facebook Pagina

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer