MuziekMuziek

Acqua di Genova, Italië in een fles!

Vorige week bij een collega barbier geweest Marc van de Hare. Hij verkoopt hele mooie geuren uit Italië Acqua di Genova. Van deze geuren heb ik drie samples mee gekregen om deze te kunnen reviewen.vanderhare

Allereerst het merk Acqua di Genova is het eau de cologne van het Italiaan Koninklijk Huis van Savoye (dat regeerde van 1861 – 1946) en heeft vele onderscheidingen gekregen.foto 3

Parfumeur Stefano Frecceri heeft de eau de cologne in 1853 gecreëerd. Koning Vittorio Emanuele II heeft in zijn testament laten opnemen dat Stefano Frecceri gerechtigd is om het wapen van het Huis van Savoye op zijn producten te mogen gebruiken.

Vandaag de dag worden de geuren van Acqua di Genova nog volgens originele formule gemaakt in het familie bedrijf. Waardoor de kwaliteit nog altijd zo is als dat hij was.

 

Deze geuren heb ik mee gekregen:acqua de genova

– Acqua di Genova Fresh

-Acqua di Genova Genes

-Acqua di Genova 1853

 

Acqua di Genova Genes is een hele mooie klassiek frisse eau de cologne. De top van citroen, bergamot, sinaasappel, neroli, lavendel en rozemarijn is strek en doet denken aan italië. Het hart van de geur word gevormd door jasmijn  en roos wat deze geur subtiel zoet maakt. De sterke citrus geur van de eerste minuten neemt snel af om plaats te maken voor een mooie subtiele fris zoete geur.

Acqua di Genova Fresh is alles wat je er van kan verwachten fris. De top van citroen, bergamot en grapefruit is super fris. Het hart van lavendel, gember, jasmijn en oranjebloesem maken deze geur soepel en subtiel. De geur sprankelt de eerste minuten van frisheid en word daarna rustig en beheerst en dan vult de gember deze geur in.

Acqua di Genova 1853 is de eau de toilette waar alles geheim van is. Deze mystiek rond de geur past ook goed bij deze parfum. Deze geur is sterk, klassiek en heeft iets zeepigs. Deze parfum draag je met style. Het geeft mij het gevoel van een Italiaanse Opera klassiek, krachtig, fris en passie.

Ik kan iedereen die van een heel mooie klassieke parfum houd, die je niet zoals de vele commerciële geuren op iedere hoek van de straat ruikt, deze geuren aanbevelen.

Te koop bij Herenkapsalon Van De Hare te Amsterdam  foto 1

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Unsupported request - method type: get
Written by Jan Willem Huffmeijer