Dit is wat je altijd had willen weten over maandag! Column Pascal Meulbelt.

Het antwoord op de vraag die iedereen zich afvraagt Maandag, maaaandag, maandag, maandag, maaaaaan, daaaaaag, dagmaan, maan zonder dag, maandag? Je raad het al, het is maandag.

Ik werd wakker vanochtend en vroeg me af waarom maandag maandag heet en ben op onderzoek uit gegaan. Ik dacht zelf dat de dag, die later maandag genoemd zou worden, de eerste dag zou zijn waar de maan heeft geschenen of dat er die dag elke week een maan scheen. Of heeft zangeres Maan er misschien iets mee te maken? Je weet het niet toch? Restte mij twee opties. Optie 1; een vrouw vragen want die weten het altijd beter of optie 2; google.nl raadplegen. Ik heb gekozen voor optie twee en kwam tot de volgende conclusie. Het internet geeft aan dat maandag de dag na zondag is en dat dinsdag de dag na maandag is. Met open mond heb ik dit gelezen. Wat een verrijking van mijn leven. Dat wist ik nog niet! Maandag, maaaaaaandag, maandag, maandag, maandag, maandaaaaaaaag is de dag na zondag, wauw! Nam ik genoegen met de resultaat? Nee natuurlijk niet, dit gegevens zegt niets over de naam maandag, maaandaaaag, maaandaaaagggg.

Even verder zoekend kwam ik tegen dat de maandag naar de maan is vernoemd. Wederom een zeer verrassend resultaat maar nog niet geheel bevredigend. Want wat nou de reden is om het daar naar te vernoemen is natuurlijk weer niet gemeld. Hebben die mensen die deze artikelen schrijven geen leven? Er zijn schrijvers die altijd hele nuttige dingen melden die leerzaam zijn voor iedereen. Ik noem geen namen maar de columnist van B4men.nl hoort er zeker bij. Bij een vraag hoort een antwoord en voor een antwoord waar moet je dan zijn? Inderdaad, goed geraden. Je moet bij Willem wever zijn. Willem lost alles op normaliter maar helaas wist Willem het deze keer ook niet. Als Willem het al niet weet wie weet het dan wel? Bassie en Adriaan? Bassie en Adriaan weten veel en hebben menig jeugd voorzien van educatieve lessen maar zij hebben de maandag ook niet behandeld. Ik moest dus echt goed zoeken om de onderste steen boven te krijgen. Zoals Hans Teeuwen zou zeggen, wel de spreekwoordelijke onderste steen. Want de onderste steen heeft er niets mee te maken. Wat moet je met een onderste steen wanneer je antwoordt wil op de vraag waar maandag van afgeleid is? Nee die steen heb ik maar weer gauw in het water gegooid. Het verlossonde woord kon ik uiteindelijk ergens op een site vinden waar je aardrijkskunde kunt leren wanneer je op de basisschool zit. Ja, ik dacht het ook. Ben ik dan zo ontzettend dom dat basisschoolleerlingen dit op school krijgen en dat ik heel het web, Willem Wever en Bassie en Adriaan af moet speuren. Het antwoord weet ik er niet op maar wat ik nu wel weet is waar de maandag van afgeleid is. Maandag: Periode gedurende welke het naar de aarde gekeerde gedeelte van de maan verlicht is door de zon. Dat je het maar even weet.

Wat je er mee moet? Weet ik niet. Wat je er mee kunt? Niets. Wat je kunt zeggen? Dat je slimmer bent dan Bassie en Adriaan en willem wever. Fijne maandag, maandaaaaggg, mandaaaag, dagmaan, maaanndaaaaaaag, dagjemaan.

pascal-meulenbelt

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Invalid OAuth access token.
Written by Jan Willem Huffmeijer