GezondheidGezondheid

Column Pascal Meulenbelt: Reviews, de oplossing voor jouw hectische leven

We leven in een hectische samenleving. Alles moet sneller dan snel. Problemen moesten gisteren eigenlijk al opgelost zijn. We moeten overal bij zijn en doen alsof we een perfect leventje hebben voor onze social vrienden. Niets is meer wat het lijkt. Achter die ‘perfecte’ foto op Insta schuilt misschien wel een grote depressie en een enorm gevoel van eenzaamheid.

Uiteraard heb ik hier ook wel eens last van. Het leven in het nu is anders geworden met de opkomst van social media en al het bijbehoren. Dan is er voor mij een moment om alles even te relativeren, de stress los te laten en te genieten van de goede dingen in het leven. Eén daarvan is het genieten van de medemens. Hoe ik dat doe? Ik ga naar websites als coolblue.nl, bol.com, mediamarkt en/of de Appstore. Niet omdat ik last heb van een koopverslaving of omdat ik opgewonden word van elektronische producten maar vanwege de reviews. Niets is fijner en rustgevender dan reviews te lezen van mensen die wel rust en tijd over hebben in hun leven.

Een categorie waar ik enorm van geniet zijn de koffers. Persoonlijk kan ik het niet begrijpen dat er mensen zijn die de tijd en moeite nemen om een review te schrijven over een koffer maar soit anderen blijkbaar wel. Zo kwam ik vorige week een review tegen die toch enigszins op mijn lach spieren werkte. Een koffer is een stevige omhulsel die het mogelijk maakt producten van A naar B te verplaatsen. Reviewschrijver van der Ven vindt een goede koffer belangrijk en kijkt uiterst kritisch naar de koffer. Van der Ven is redelijk tevreden schrijft ‘ie op Coolblue.nl: “De koffer rolt heel makkelijk, een handvat aan de zijkant, leuke kleuren te verkrijgen, met dit formaat blijf je meestal wel onder der 23 kg. Minder punten zijn: Geen kleine vakjes aan de binnenkant voor papieren ofzo en Als hij te vol zit gaat hij wat uit zijn verband, maar dan zit hij ook te vol om hem dicht te maken. Wat eruit en het is weer prima.

Ik kan mij voorstellen dat de maker van de koffer zich niet per definitie geroepen voelt om een nieuwe koffer te gaan ontwikkelen die aan deze eisen voldoet. Gelukkig heeft de schrijver zelf ook een oplossing voor dit probleem: Wat eruit en het is weer prima. Zo simpel kan het leven zijn. Dat deze koffer niet helemaal perfect is blijkt wel uit een opmerking van een andere reviewer: Minpunt: Cijferslot stelt zich ongemerkt en onbedoeld in op een andere code.

Ik krijg bijna het idee dat dit product geen koffer is maar een escaperoom of een onderdeel van de AIVD-puzzel. Wat een techniek zit erachter.

Een andere productgroep die ik met veel plezier lees zijn de afzuigkappen. Een review schrijven over een afzuigkap, ik weet niet wat je dan bezielt maar een held ben je. Een reviewer had wat moeiten met het ophangen gezien zijn opmerking in de review: “Minpunt: Pluggen draaiden mee in het boorgat”

Heftig! Hoe kan een fabrikant zulke pluggen meeleveren! Dat doen ze gewoon om je te pesten. Het ligt echt niet aan de reviewer zelf, het kan echt niet zo zijn dat het boorgat te groot is.

Heb jij veel stress, ben je druk of ben je gewoon toe aan ontspanning?  Ga willekeurige reviews lezen. Het ontspant, verzorgt je lachrimpels en doen je verstelt van de genialiteit van de medemens. Hulde aan alle reviewers! 

columnist Pascal Meulenbelt
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Written by Jan Willem Huffmeijer