GezondheidGezondheid

Geld verdienen met B4men de blog

B4men bestaat inmiddels alweer 3 jaar en is (gelukkig) nog steeds groeiende. B4men is inmiddels echt mijn “kindje” geworden. In ‘blogger land’ is er continue een hoop disscussie gaande over de kritieken van lezers op gesponsorde artikelen. Ook ik merk dat niet iedereen het prettig vind als er een gesponsord artikel op de site staat. Hier heb ik dan ook al meerdere keren over geschreven. Wat het nog veel lastiger maakt is dat sommige lezers alles gesponsord vinden, ook als iets niet gesponsord is. Op het moment dat ik als blogger enthousiast over een product schrijf, gaan sommige lezers er automatisch al vanuit dat het gesponsord is en vinden ze het per definitie niet leuk om te lezen, of is het ineens niet interessant meer. Waarom??? Mag iemand dan niet oprecht een product goed vinden? Is het dan leuker lezen als een blogger een product de grond in schrijft en negatief is? Nu zijn de meeste Nederlanders ook wel vrij negatief aangelegd, daar staan wij helaas om bekend, maar wil ik niet in mee gaan.

geld-verdienen-1

Positief Schrijven

Ik heb altijd gekozen voor de positieve manier van schrijven. Daarom heb ik ook altijd gezegd, dat als we iets niet goed vinden, niet leuk vinden of ik ergens niet achter sta, dan komt het NIET op de blog. In het begin van mijn blogger bestaan, stonden er ook veel artikelen op de site  die ik niet betaald heb gekregen, maar die gewoon leuk, goed of gaaf waren. Niemand die je er toen over hoorde. Nu 3 jaar later, zeg ik eerlijk, heb ik het geluk dat ik zo af en toe door bedrijven benaderd wordt om een artikel te schrijven waar ik wel voor betaald krijg. Echter de meeste aanvragen worden afgewezen omdat ze niet bij mijn visie passen of ik niet achter het product sta. Ik durf echt wel te stellen dat meer dan 95% van de aanvragen niet geaccepteerd worden. De blog is geen reclame uithangbord, ook al benaderen de meeste bedrijven tegenwoordig de bloggers wel op deze manier. Bijna ieder bedrijf wil voor het zogenoemde dubbeltje op de eerste rij en ik mag als blogger blij zijn dat ze mij benaderen en op mijn blog willen staan. Fout!!! Wat er tegenwoordig ook veel gebeurt, is dat een bedrijf de content wil aanleveren en verwacht dat ik dit kosteloos op de site zal plaatsen, dit gebeurt bij B4men echt nooit. Alles wat op de blog verschijnt heb ik zelf geschreven. Producten die opgestuurd worden komen ook alleen op de blog als het producten zijn waar ik achter sta of leuk vind en anders komt het absoluut niet op de blog! Natuurlijk is dit voor iedereen anders, wat ik goed of leuk vind, hoeft een ander niet goed of leuk te vinden en vice versa.

geld-verdienen-2

B4men.nl is een persoonlijke blog

Ik heb gekozen voor een heel persoonlijk blog en niet voor een online magazine. Daarom schrijf ik en soms Marie Louise ook de teksten vanuit ons perspectief en ook de advertorials zijn dus uit eigen hand. Als ik over iets niet wil schrijven, meld ik dit echter altijd eerlijk aan diegene die het product heeft opgestuurd. De reden wordt dan altijd netjes achter gesloten deuren aan de desbetreffende persoon of bedrijf benoemd. Dit is wel zo netjes en zo heeft iemand ook nog feedback. Iemand die iets op de markt brengt, zal dat met zijn/haar volledige ziel en zaligheid doen en ik vind het dan ook niet aan mij om dat en plein public de grond in te schrijven. Is B4men de blog een hobby? Nee! Het is te gek om de blog voor jullie te kunnen maken en dat maakt de blog tot op zekere hoogte tot een hobby, echter is de blog ook heel professioneel en dat gaat niet onder de vrijblijvendheid van een hobby. Daarom is de blog geen hobby maar werk en inmiddels zelfs een onderneming. Ook het aantal uur wat er in de blog zit, is meer dan gewoon een hobby. Sterker nog het is een dubbele full time baan qua uur. Dit alles zorgt ervoor dat er ook geld verdient moet worden. Aan een stukje commercie is dus niet te ontkomen. Vorig jaar ben nog uitgemaakt door een collega barbier voor een “commerciële prostituee”, hier moest ik hartelijk om lachen. (wel super leuk bedacht trouwens) Als ik daadwerkelijk een commerciële prostituee was, dan had ik zeker weten andere keuzes gemaakt en waren er dus veel meer advertorials op de blog gekomen, zodat ik nu een flinke spaarrekening zou hebben. Ik verwacht echt niet dat iedereen het met mij eens is, maar ik verplicht niemand om de blog te lezen. Vind je dus de blog te commercieel en niet leuk, lees het dan niet! Ik schrijf met ontzettend veel plezier en mijn ziel en zaligheid zit in de blog. Het meeste doen Marie Louise en ik samen en gelukkig krijgen we hulp van mijn vader en om de week van Pascal. Wij zijn dan ook echt super trots op wat we hebben neergezet in 3 jaar tijd. Het is keihard werken en ik hoop ook echt nog veel jaren te mogen schrijven voor jullie. Gelukkig zijn de meeste lezers van B4men ook super enthousiast over wat we doen.

geld-verdienen-front

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Hallo B4men, ben alweer een tijd geleden toevallig via fb bij jullie terecht gekomen, en lees regelmatig met plezier jullie stukken. Ik vind je verhaal oprecht en door jezelf te blijven blijft B4men dus ook erg authentiek ga zo door
    groet
    Peter

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Written by Jan Willem Huffmeijer