MuziekMuziek

Irritaties en brandend gevoel na het scheren wat te doen???

Veel mannen hebben last van een brandend gevoel en rode bultjes na het scheren. Dit gevoel is vervelend en het zorgt ervoor dat het scheren een onprettige ervaring wordt. Dit is onnodig en ik wil jullie een aantal tips geven om irritaties en brandend gevoel de helpen voorkomen.

Wat kan je doen om irritatie na het scheren te voorkomen

Scheer je bij voorkeur s’morgens direct na het douchen, het warme water en zeep zorgt ervoor dat de baardharen zachter worden waardoor ze makkelijker te scheren zijn. Gebruik een pre shave olie of gel, dit zorgt voor een buffer tussen je huid en het scheermes. Breng over de pre shave olie of gel meteen je scheerschuim aan.

Gebruik je beide handen als je gaat scheren, één om de huid strak te trekken en één om  te scheren. Zet geen druk op je scheermes en scheer altijd eerst met de haargroeirichting mee en dan pas tegen de haargroeirichting in.(heb je een heel gevoelige huid scheer dan niet tegen de haargroeirichting in) Spoel het mes tijdens het scheren regelmatig om en schud het mes uit. Resten van scheerzeep en haartjes vergroten de kans op wondjes.

Het belangrijkste is toch wel je scheermes zelf, zorg ervoor dat deze altijd SCHERP is….botte mesje trekken namelijk de haren uit je gezicht in plaats van ze af te snijden …je kan het gevoel dan vergelijken met epileren.( voor de mannen die niet weten hoe dit voelt…pijnlijk!!!)

Als je klaar bent spoel je gezicht dan eerst met  lauw water af en dan met  koud water, het koude water zorgt ervoor dat de poriën sluiten. Dep daarna je gezicht droog met een handdoek…niet wrijven dit zorgt voor irritatie.

Na het scheren

Na het scheren kan je een after shave balm aanbrengen in plaats van een aftershave. In een after shave zit in de meeste gevallen alcohol en dat zorgt voor het brandende gevoel. In een after shave balm zitten ingrediënten die de huid juist kalmeren en verzorgen zoals jojabolie, sheaboter en glycerine. Tegenwoordig zijn er ook after shave repairs verkrijgbaar en ook die zorgen voor een kalmerende en verzorgende werking door de aloë vera die erin zit. Als je een heel gevoelig huid hebt zou je ook kunnen kijken bij een reform winkel….daar verkopen ze producten die helemaal vrij zijn van schadelijke ingrediënten zoals siliconen en parabenen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer