MuziekMuziek

Gezond haar voor het najaar

Jan Willem met herenkapsel najaar 2019

ZON…………ZEE………STRAND………Klinkt heerlijk niet? Voor je haar is het helaas niet zo heerlijk. De zon en het zeewater zorgen ervoor dat je haar flink wat te verduren krijgt. Vaak heb je aan het einde van de zomer dan ook een bos stro ipv een gezonde bos haar. Dit willen we natuurlijk niet. Dus hoe kun je ervoor zorgen dat je haar weer gaat glanzen en veerkrachtig wordt.

Gezond haar voor het najaar

Allereerst maak je een afspraak met je barbier. Deze knipt weer een goed model in je haar, waardoor alle “dode” punten eruit geknipt worden en je haar er al direct een stuk gezonder uitziet. Dit is echter niet genoeg. Je scheert je hoofd niet kaal, dus je overige haar kan ook een opknapbeurt gebruiken. Gebruik thuis een goede en verzorgende shampoo en conditioner…bezuinig hier niet op!!! een kwalitatief goed product is het halve werk. (je barbier kan je hier eventueel bij adviseren)

Gebruik een haarmasker bij droog haar

Wat veel mannen niet gebruiken maar wat wel heel goed is voor je haar is een zogenaamd “haarmasker”. Dit kost maar een paar minuten tijd en geeft je haar een ongelofelijke boost! Wat doet dan een haarmasker hoor ik je denken? Een haarmasker is een zeer voedende crème voor je haar en zorgt ervoor dat je haar weer gaat glanzen en zacht wordt. Was je haar eerst met een shampoo en maak het haar dan “handdoekdroog”. Breng wat creme aan in beide handen en verdeel de creme over het gehele haar. Wikkel eventueel je haar in aluminiumfolie(dit zorgt voor een betere werking) en laat ongeveer 15 minuten inwerken.

Ook de juiste stylingsproducten zijn heel belangrijk. Gebruik stylingsproducten die je haar niet alleen in model brengen maar die je haar ook verzorgen. Vermijd stylingsproducten waar alcohol in zit, dit droogt het haar namelijk erg uit. Ook hierbij kan je barbier je adviseren.

Het gebruik maken van een hoed of pet kan je haar ook beschermen…zowel in de zomermaanden als de wintermaanden.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer