MuziekMuziek

Huidproblemen bij mannen en mijn huidprobleem

Ik ga vandaag uit de kast komen. Nee, ik ga niet van mijn vrouw scheiden, maar ga wel open en eerlijk vertellen over mijn huidprobleem. Lange tijd heb ik mijn probleem gebagatelliseerd, maar ik moet ‘helaas’ erkennen dat het toch echt wel een probleem is. Ik heb al vaker verteld dat ik een heel erg droge huid heb, maar volgens mij gaat het verder dan dat. Ik heb mij ook nooit geschaamd dat ik creme’s gebruik om mijn huid in een goede conditie te houden, dit is namelijk wel echt belangrijk. Helaas werkt een crème niet meer. Als ik een douche genomen heb is mijn huid erg onrustig en heb ik veel rode vlekken in mijn gezicht en over mijn lichaam. Normaal gesproken trok dat na een paar minuten weg, nog steeds, maar nu heb ik erg veel last gekregen van witte schilfers in mijn gezicht. Niet mooi natuurlijk en omdat ik de hele dag met het uiterlijk van de man bezig ben, voel ik mij hier ook niet erg prettig over. Binnenkort ga ik daarom dus ook toch maar een afspraak maken bij de dokter om te kijken of er misschien meer aan de hand is dan alleen een droge huid. Ik weet dat veel meer mannen kampen met huidproblemen, niet alleen een droge huid, maar ook puistjes, scheerirritatie of pigmentvlekken. Aan veel problemen kan je zelf wat doen, of kan je ervoor zorgen dat het niet gebeurt, maar soms is het toch echt verstandiger om iemand er naar te laten kijken.

Wat kan je doen bij huidproblemen

Puisten:

– Reinig je huid goed. Puisten ontstaan als de poriën in je gezicht – of elders op je lichaam – verstopt zijn geraakt. Dit voorkom je door je gezicht goed schoon te houden. Reinig ‘s ochtends en ‘s avonds je gezicht. Het is daarbij belangrijk dat je wel goed kijkt welk type reinigingsproduct bij jouw huid past. Als je zelf niet weet of je een droge,  vette, gecombineerde of normale huid hebt, dan kan een specialist je hierbij adviseren.

– Zorg voor voldoende rust en zo min mogelijk stress.(makkelijker gezegd dan gedaan)

– Licht!! Zonlicht is echt super tegen puistjes en veel andere huidproblemen. (zon)licht doodt namelijk de bacteriën die puistjes veroorzaken.

– BLIJF AF!!! oei af en toe zo moeilijk, maar ga bij een puistje of beginnend puistje er niet continue aan zitten…hoe verleidelijk ook. Je handen zijn vies en zitten vol met bacteriën, daarmee vererger je het alleen maar en is de kans op verspreiding ook veel groter.

– Heb je echt veel last van puisten, maak dan een afspraak bij een dermatoloog.

Scheerirritatie:

– Gebruik altijd een scherp mesje, botte mesjes trekken namelijk de haartjes eruit en daardoor krijg je veel sneller een irritatie na het scheren.

– Scheer zo min mogelijk tegen de haarrichting in. Wil je echt een super glad resultaat scheer dan eerst met de haarrichting mee en dan pas tegen de haarrichting in en trek de huid dan wel goed strak.

– Gebruik een scheerproduct, of dit nu een crème, een zeep of olie is, dat maakt niet zoveel uit, maar droog scheren moet je echt nooit doen!!!

– Gebruik een pré shave, dit zorgt ervoor dat de haren voorbereid worden op het scheren. Ze worden wat zachter, waardoor het makkelijker scheren is.

– Gebruik een aftershave, crème, olie of lotion na het scheren. Gebruik wel een product wat speciaal voor de man is en waar geen tot weinig alcohol in zit.

– Check mijn filmpje over scheren zonder irritatie op YouTube(vergeet je niet te abonneren)

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
Written by Jan Willem Huffmeijer