MuziekMuziek

How To: Rock de formele haarlook

Ik draag mijn haar momenteel een stuk losser dan ik ooit gedragen heb. Ik stijl daardoor mijn haar momenteel niet meer met een hoop styling producten maar gebruik eigenlijk alleen nog een klein beetje paste in mijn haar. De haartrend voor komend jaar is de meer natuurlijkere look.  Een paste zorgt ervoor dat je haar wel in model blijft maar geeft het haar een matte look. Nu vind ik het ook leuk om te experimenteren met mijn haar en ik wil jullie laten zien dat je met een basis kapsel diverse stijlen kan aanmeten. Vandaag laat ik jullie zien hoe je een formele haarlook kan creëren. Het is een klassiek kapsel maar dan met een modern randje en dus zeker niet oubollig om te dragen. Met een stoere jeans, stoere sneakers en een zwart leer jack kan deze look juist ook heel erg edgy staan. Kies je er echter voor om klassieker gekleed te gaan, dan staat het juist heel sophisticated. Deze look is super makkelijk te creëren en je hebt er maar een paar producten voor nodig.

Wat heb je nodig voor de formele haarlook

 • Pomade met veel glans en een high hold
 • Paste
 • Een fijne kam
 • Föhn
 • Haarspray

Hoe maak je de formele haarlook

 • Zorg voor gewassen handdoek droog haar
 • Neem een klein beetje paste in je handen en wrijf dit goed door je gehele haar
 • Kam met een grove kam je haar de kant op die jij wilt
 • Föhn daarna je haar op die manier droog
 • Neem nu een klein beetje pomade en breng dit ook door je gehele haar aan
 • Kam je haar nu naar de zijkant en de rest naar de achterkant en zet heel even de föhn erop
 • Breng nog een klein beetje pomade aan met meer glans en kam je kapsel verder in model
 • Als je haar in het juiste model zit kun je eventueel, als je een hele drukke dag voor de boeg hebt, een klein beetje haarlak sprayen. Gebruik echter niet teveel, want dan zakt je haar alleen maar verder in door de zwaarte van de haarlak en gaat je haar pluizen. Dit wil je nu juist niet!

formele haarlook 1 formele haarlook formele haarlook 2

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
Written by Jan Willem Huffmeijer