MuziekMuziek

Borsthaar Hot or Not

Je borsthaar laten staan of niet??? Dat is een vraag die ik natuurlijk niet voor je kan beantwoorden. De ene man vind het mooi en mannelijk staan terwijl een ander zich er enorm aan kan ergeren. Ook bij vrouwen heb je een verdeling, sommige vinden mannen met borsthaar ontzettend sexy en onweerstaanbaar terwijl andere vrouwen ervan walgen en liever een blokje omlopen. Soms heb je geen keus of je wel of geen borsthaar laat staan, simpelweg omdat er ook veel mannen zijn waar überhaupt geen borsthaar groeit. Ik ben hier één van. Ik heb totaal geen borsthaar op een verdwaalde haar na maar die tel ik niet mee.

1 op de 10 mannen scheert zijn borsthaar, ik had verwacht dat dit percentage hoger zou zijn omdat als je om je heen kijkt je meer mannen ziet zonder borsthaar dan met!!! (misschien blijven de meeste mannen dan toch kleine kinderen, heeft Marie Louise toch nog beetje gelijk 🙂 )

Maar wat als je nu borsthaar hebt en dit liever niet wil? Lees dan onderstaande tips voor het verwijderen van de haren.

Hoe kun je borsthaar verwijderen

  •  Je hoeft natuurlijk niet alles te verwijderen, je kan ook alleen de bovenkant van je borstharen scheren zodat het haar niet boven je t-shirt uitkomt.
  • Je kan je borsthaar trimmen als je het mooier vindt om nog een beetje haar over te houden. Om je borsthaar te trimmen kun je het beste een tondeuse gebruiken, hierbij kan je zelf kiezen tot welke lengte je haar eraf moet. Het voordeel van een tondeuse is dat het snel en makkelijk is. Nadeel is dat je het dan wel regelmatig moet bijhouden.

Trimmen

  • Je kan ook je borsthaar scheren als je je borstkas helemaal glad wilt hebben. Maak eerst je haren nat zodat de haren al wat zachter worden. Gebruik dan een scheercrème of olie en scheer eerst met de haargroei richting mee. Mocht je huid hier goed op reageren dan kun je eventueel tegenscheren. Spoel je borstkas schoon en breng een verzorgende crème, olie of lotion aan. Helemaal irritatie vrij zal je huid waarschijnlijk niet zijn na de eerste keer scheren. Dit komt omdat de huid van je borstkas dan nog niet gewend is aan het scheren. Naarmate je het vaker zal scheren zal er ook minder irritatie optreden. Wil je de huid helemaal goed voorbereiden op het scheren, scrub hem dan eerst. (zie hier hoe je dat kan doen.)
  • Je kan ook  kiezen om je borsthaar te laten waxen. Waxen is een ontharing methode die het haar met wortel en al verwijderd. Scheren en het gebruik van ontharingscrèmes laten de wortels intact, zodat je haar terug kan groeien. Bij waxing blijft je haar gemiddeld 3 tot 5 weken langer weg. Het komt zachter en steeds minder terug. Bovendien verdwijnen tevens de dode huidcellen wat ervoor zorgt dat je huid soepel en glad aanvoelt. Je kan thuis zelf ook waxen maar dat zou ik je persoonlijk niet aanraden. Waxen vergt toch echt wel oefening en als je het niet goed doet, dan is er een kans dat je de huid meetrekt. Er zijn speciale waxbars  waar je dit kan laten doen, maar bij de meeste schoonheidsspecialistes kan je hiervoor ook terecht.

Help B4men groeien om zo nog meer daadkracht te krijgen voor nog leukere en betere artikelen op de blog. Waarmee je ons kan helpen? Like en Deel onze berichten en pagina’s op Facebook en Instagram.

-Facebook B4men
-Instagram B4men
-Youtube B4men
-Facebook B4men Barbershop
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer