MuziekMuziek

Jim Beam Signature Craft whisky van de maand januari.

jim_beam_signature_craft_ppAls er één whiskeydistilleerderij is die weet wat experimenteren is, dan is het wel Jim Beam. Ieder jaar na de zomerstop, zeg maar vakantie, trekken de distillateurs zo’n dag of 10 uit om nieuwe ideeën uit te proberen. Dat levert niet zelden verrassend mooie bourbons op zoals de Booker Noe, Knob Creek, Baker’s en Basil Hayden. Ook de Jim Beam Devil’s Cut (review klik hier) is ontstaan uit het zoeken naar nieuwe manieren om geweldige whiskey te maken. 

image

Jim Beam Signature Craft, het prachtige resultaat van goed experimenteren.

In 2002 en 2003 experimenteerden de distillateurs met tarwe, zilvervliesrijst en triticale. Dat laatste is een negentiende eeuwse kruising van tarwe en rogge. Zij wilden deze granen als smaakgever gaan proberen in plaats van rogge. Deze “small-batch bourbon” werd gemengd met de “gewone” Jim Beam en werd “Signature Six Grains” genoemd. Omdat het maar om een betrekkelijk klein aantal flessen ging werden deze niet via het gebruikelijke distributiekanaal verhandeld. Maar nu is er dan toch uit de “Small Batch” whiskey’s de nieuwe serie “Signature Craft” ontstaan die minimaal 12 jaar hout lagering heeft genoten en hierdoor hele intense bourbon aroma’s heeft ontwikkeld met heel veel complexiteit. Het is de oudste bourbon die Jim Beam ooit heeft uitgebracht. “Craft” staat voor ambachtelijk en kleine oplage. Je kan het ook vertalen als het fantastische resultaat van passie en vakmanschap. In 2014 heeft deze schitterende bourbon maar liefst 8 medailles gewonnen op prestigieuze spirit concoursen. En nu dan eindelijk ook verkrijgbaar in Nederland bij de gespecialiseerde slijters.

Wij hebben hem al mogen proeven en het is zeer zeker een geweldig mooie bourbon met de duidelijk “handtekening” van Master Distiller Fred Noe.

jim beam Fred Noe

Jim Beam Signature Craft proefnotities:

Kleur: Prachtige koperkleur;

Neus: Complex met toffee, kersenlikeur, hazelnoot, kaneel, eik, vanille, iets peper.

Smaak: Volle, zachte en zeer complex smaakpalet met karamel, noten, chocolade, kruiden, fruit, honing, hele mooie eikenaroma’s en Sherrytonen.

Afdronk: Lang met de smaken van geroosterde amandelen, gedroogd fruit, vanille en getoast eiken.

image

Jim Beam Signature Craft

Deze  Jim Beam Signature Craft is prachtig in balans, harmonieus en heel elegant. Jim Beam Signature Craft is een heel bijzondere bourbon en de mooiste die wij kennen.  In de landen waar hij al is uitgebracht is het een groot succes en de reacties zijn lovend. Ook hier in Nederland zal hij bij de echte bourbon liefhebber zeker in de smaak vallen. Voor mij is deze whiskey een oogappeltje geworden voor vele mooie en speciale momenten.

Jos Huffmeijer, Le Nez Promotion, voor b4men.

Jos geretoucheerd en in gekleurd

Links naar meer info over Jim Beam

Jim Beam Whisky van de maand maart

Jim Beam Honey 

Met welke whisky leer je het best whisky drinken

Jim_Beam_Banner

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer