D.I.Y.: simpele en stoere low budget buitenkeuken

Stoere en low budget buitenkeuken

Een stoere low budget buitenkeuken, wie wil dat nu niet in zijn tuin. De zomer is inmiddels in volle gang en om hier goed gebruik van te maken is buiten koken ideaal. Nu heeft niet iedereen de ruimte of het budget voor een buitenkeuken. Daarom laat ik in dit artikel zien dat een buitenkeuken heel mooi en simpel kan. Dus geen enorme uitgave maar ik laat je zien dat je met wat creativiteit een heel eind kan komen.

Simpele en stoere low budget buitenkeuken

Deze buitenkeuken kan je helemaal naar eigen wens en budget maken. Ik heb deze buitenkeuken opgebouwd met u-elementen. Deze kan je kopen bij tuincentra’s en bouwmarkten. Dit is de makkelijkste maar ook de duurste oplossing. Martkplaats is je beste vriend als het om u-elementen gaat. De elementen zijn namelijk niet te tillen. Dus wanneer mensen deze dingen in de tuin hebben en er vanaf willen, zijn ze allang blij als je ze komt halen. Je kan ze dus heel vaak ook gratis afhalen. Met een goede betonverf kan je ze in iedere kleur maken die past in je tuin. De bbq en de accessoires zijn naar ieder budget te koop of te verzamelen. Een paar potjes met kruiden doen het altijd goed en is natuurlijk een must voor iedere “buiten” kok.

Zo maak je deze low budget buitenkeuken

Je hebt in totaal 6 u-elementen nodig en 6 Douglas planken. De indeling van de stoere low budget buitenkeuken kan je doormiddel van het plaatsen van de u-elementen naar wens aanpassen. Wanneer je een kleine ruimte hebt, is hij ook prima met 2 elementen breed te maken. De planken heb ik op maat gemaakt met een afkortzaag. Goed gereedschap is het halve werk, dus hier doe ik geen concessies in. Wel loont het om hier op internet voor te kijken. Gereedschap online is goed en je kan prijzen makkelijk vergelijken. De planken kan je aflakken in iedere kleur maar Douglashout kan je ook onbewerkt laten. Ik heb voor de stevigheid en een robuuste uitstraling de planken in het midden dubbel gedaan. Door twee planken op elkaar te leggen krijg je een dikke stoere tussenlaag. De buitenkeuken vraagt dus naast het zagen en eventueel wat verven verder geen handelingen die tijd en geld kosten. Het enige wat je nu nog nodig hebt is tijd om lekker te gaan koken.

Zo ziet onze buitenkeuken eruit:

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer