MuziekMuziek

Hoe verzorg je een mannenhuid in de herfst en winter.

Helaas is het nu wel gebeurt met de zomer en de zomerse temperaturen. Je gaat minder naar buiten, de verwarming gaat aan en dus tijd om je huid goed te verzorgen. Waarom?? ook mannen moet goed op hun huid letten, wanneer je geen goede verzorging op je huid toepast zal deze snel uitdrogen en oud worden. Kijk, mannen hoeven geen zijdezachte knuffelbeertjes te zijn. Mannen moeten gewoon mannen blijven, het is alleen geen gezicht wanneer je huid van je gezicht afschilfert, zeker als je erachter komt dat je met de juiste verzorging dit had kunnen voorkomen.

 DSC01560

Waarom verzorg je de mannenhuid meer in de herfst en winter

De herfst en winter zijn belastend voor de huid qua wind en guurheid. Ook gebruik je in de herfst en winter vaker een airco en verwarming, dit droogt de huid ontzettend uit. Mannen zijn geen toppers in het verzorgen van de huid, het gaat echter steeds beter. Steeds meer mannen vinden de juiste producten voor hun huid en ook steeds meer merken bieden goede producten aan specifiek voor de mannen huid. Het is ook echt niet vreemd meer wanneer je als man zegt dat je je huid verzorgt. Het moet eigelijk een gewoonte worden die als heel normaal wordt beschouwd .

 DSC01568

Hoe bescherm je de mannenhuid

Het allerbelangrijkste bestanddeel van de huid is vocht. Het is dus heel belangrijk dat je genoeg drinkt…..hahahaha WATER 😉 Verder is het belangrijk om te weten wat voor soort huid je hebt. Je huid kan vet zijn of juist droog, maar ook kan je beide hebben, dat noem je een gecombineerde huid. Het kan soms lastig zijn om dit zelf te bepalen, als je een goed diagnose wilt hebben vraag het dan aan je huisarts. Ook een schoonheidsspecialist of dermatoloog kan je hier goed bij helpen. Zodra jij weet wat voor soort huid je hebt kan je hier ook je producten op aanpassen. Het is belangrijk om de huid goed te beschermen en te hydrateren, een goede crème zorgt hiervoor. Verder hoef je als man van mij niet te gaan hoor!! Iets wat wel heel goed voor je huid is en wat ook nog heel erg lekker is…SAUNA!! Ga 1 keer per maand naar een sauna en je zal merken dat je huid hier ook enorm van opknapt.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer