MuziekMuziek

Hoe maak je zelf een Hot Towel voor thuis scheren.

Een Hot Towel

Een van de lekkerste dingen van het geschoren worden in een barbershop is de “hot towel”. De hot towel zorgt ervoor dat de baardharen zacht worden, je heerlijk gaat ontspannen en de barbier je dus een aangename scheerbeurt kan geven. Zelf kan je heel makkelijk thuis ook een hot towel maken.

Hoe maak je deze dan… heel simpel, als je de volgende stappen doorloopt heb je binnen no-time een heerlijke hot towel.

Stap 1: Pak een handdoek,  niet te groot (dus geen strandlaken)

Stap 2: Kies een etherische olie. Veel barbieren gebruiken oliën waardoor je gaat ontspannen, drie traditionele geuren zijn: lavendel/sandelhout/eucalyptus.

Stap 3: Breng de olie aan op de droge handdoek…een paar druppels is al genoeg.

Stap 4: Je moet nu de handdoek gaan opwarmen. Dit kan op 3 manieren, ik begin met de makkelijkste.

1: Onder heet water houden wat uit de kraan komt en daarna goed uitwringen, nadeel kan zijn dat de handdoek niet warm genoeg wordt en weer snel afkoelt.

2: Verwarmen in de magnetron: Maak de handdoek eerst nat, wring hem goed uit en leg hem vervolgens voor 30 seconde in de magnetron.

3: Doe de handdoek in een grote schaal en giet er kokend water overheen, laat dan wel eventjes afkoelen voordat je hem uitwringt.

Voor mij persoonlijk is de beste manier de handdoek te verwarmen in de magnetron, je krijgt hierbij zonder heel veel moeite een heerlijke “hot towel”.

Stap 5: Dit is tevens je laatste stap. Leg de warme handdoek op je gezicht en laat hem daar afkoelen alvorens je kan gaan scheren.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer