MuziekMuziek

Tips voor gezond haar.

Elke man wil mooi verzorgd haar hebben en geen vieze vette haardos. Ik als barbier zijnde, zie echter te vaak in de kappersstoel nog mannen die ‘onverzorgd’ haar hebben. Niet aan alle problemen kan je zelf wat doen, maar haar waar iedere dag een halve pot goedkope gel in gaat en wat vervolgens maar 1x per week gewassen wordt, dan snap je wel dat ik daar niet vrolijk van wordt.

Hieronder volgen een aantal tips wat er voor zorgt dat je haar in een optimale conditie blijft.

1. Was je haar met een milde shampoo en gebruik af en toe een conditioner. Neem een shampoo die bij je haartype past en laat je voor een goede shampoo adviseren door je kapper.

2. Was je hoofdhuid voorzichtig met je vingertoppen en niet met je nagels. Door zachtjes je hoofdhuid te masseren stimuleer je de bloedcirculatie. Doe dit echter niet iedere dag, anders gaat je hoofdhuid overtollig talg produceren en krijg je vet haar.(dat willen we juist niet!)

3. Gebruik lauwwarm water om je haar te wassen, van te heet water droogt je haar uit.

4. Spoel als laatste je haar met koud water, dit zorgt ervoor dat je haar schubben sluiten en je haar er glanzend uit gaat zien.

5. Vermijd stress, teveel stress kan namelijk voor haaruitval zorgen.

6. Eet gezond, door een gezond eet patroon krijgt je lijf voldoende vitamine en mineralen binnen wat ervoor zorgt dat ook je haar in een optimale conditie kan blijven.

7. Gebruik een goede borstel. Veel mensen gebruiken een zo goedkoop mogelijke borstel, die niets goeds doet voor je haar en hoofdhuid. Een goede borstel wordt echt onderschat door vooral mannen. Een goede borstel laat je haar glanzen, gaat makkelijk door eventuele klitten heen en is vriendelijk voor je hoofdhuid.

8. De laatste tip, maar zeker niet de minst belangrijke….ga regelmatig naar je kapper. De kapper knipt namelijk alle droge en gespleten punten, waardoor je kapsel er meteen al veel beter uit ziet en tevens knipt je kapper weer een goed model in je haar.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Add comment
  • Beter nog je haar alleen te wassen met een puur natuurzeep. Hierin zitten geen schadelijke stoffen en zeer zeker geen siliconen bestanddelen verwerkt. Na een week of twee je haar met natuurzeep te hebben gewassen merk je dat je haar de natuurlijke vitaliteit terug krijgt, en niet meer futloos is.

Written by Jan Willem Huffmeijer