MuziekMuziek

Hoe maak je de perfecte zijscheiding???

In mijn bericht van afgelopen woensdag vertelde ik dat één van de haartrends in 2014 een zijscheiding in het haar is…..gemist klik hier!! Nu ben ik zoals velen van jullie weten kapper, dus voor mij is het creëren hiervan appeltje/eitje…maar ik kan mij voorstellen dat niet iedereen weet hoe je dit moet doen. Vandaar dat ik vandaag vertel hoe je thuis zelf de perfecte zijscheiding kan maken.

Hoe maak je thuis de perfecte zijscheiding

* Was je haar met een kwalitatief goede verzorgende shampoo

* Maak je haar handoekdroog

* Verdeel een goede dot mousse door je haar (dit zorgt voor stevigheid)

* Trek met een kam een zijscheiding in je haar(dit kan links of rechts,afhankelijk van je natuurlijke haargroei)

* Kam de lok strak naar beneden evenals de rest van je haar

* Föhn nu je haar steil naar beneden, dit kan je met je handen bereiken,door iedere keer met je hand naar beneden te strijken of je kan een borstel gebruiken…je moet er in  ieder geval voor zorgen dat je haar goed steil en glad is.

* Nu kan je kiezen of je een glanzende finish of een matte finish wil:

– Voor een glanzende finish gebruik je een glanzende pomade…ik gebruik zelf vaak Suavecito.

– Wil je een matte finish gebruik dan een wax die een matte finish heeft.(je zou die van hairbond eens kunnen proberen, de moulder.)

b4 men hairbond moulder
hairbond moulder
suavecito b4men
suavecito

Mocht het echt niet zelf lukken thuis, vraag dan aan je kapper of hij het een keer voor wilt doen.

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
7 comments
 • Cool. Thanks voor de tips. Een filmpje zou wel mooi zijn!
  Succes met je blog verder!

 • Ja, filmpje graag .

  Heb je al een YouTube kanaal? Elke maand 1 of 2 filmpjes er op zetten en hier delen…nog meer fans.

 • Bedankt voor de uitleg.. Heel handig dit!
  @Redactie, Ik doe modellenwerk en hou een blog bij over mijn LOOKBOOK posts (flowforfashion.blogspot.com) Ik zoek een kapper die mijn haar kan stijlen en knippen voor de LookBook foto’s die we schieten. Available in regio Haarlem/Amsterdam? Inruil elke foto die ik post zowel op Lookbook als Blog naamsvermelding en website.

 • Ik heb een zijscheiding zelf gemaakt alleen van voor zit het goed ze maar tot de kruin alleen bij de achterkant blijft het niet in model zitten ik wil graag dat de scheiding snel goed zit want na de vakantie moet ik weer naar school en wil ik los haar dragen en wil ik geen producten in mijn haar doen hebben jullie tips ?

 • Wanneer je een kapsel wilt dragen zonder product heb je veel lengte nodig om het sprieten tegen te gaan. Anders is een het goede optie om een heel klein beetje paste (dit geeft een natuurlijke look) is je haar te doen.

Written by Jan Willem Huffmeijer