MuziekMuziek

Highland Park Valknut, alleen voor vikings

De Highland Park Valknut is een gedurfde whisky voor echte vikings. Vikings en whisky het is een mooie combinatie. Zeker wanneer Highland Park een serie maakt die aansluit op de Noorse mythologie. Vandaag ga ik jullie kennis laten maken met de Valknut. De tweede whisky uit de serie gebaseerd op de vikings legende van Highland Park.

Fles van de Highland Park Valknut

Highland Park Valknut

Ik kan mij goed voorstellen dat je niet weet waar Valknut überhaupt voor staat. Valknut betekent ‘de knoop der gevallen strijders’. De Valknut is een symbool van drie onderling verbonden driehoeken. Het staat volgens de Noorse mythologie voor het belonen van moed en strijd. Wanneer je als viking een eervolle dood had dan werd je gemarkeerd met het Valknut symbool. Dit is het teken dat je als ware strijder kan toetreden tot het dodenrijk van de vikingen Valhalla. Valknut staat voor moed en lef en dit zou terug moeten komen in de whisky.

Fles en glas van de Highland Park Valknut

Highland Park Valknut Whisky

De Highland Park Valknut whisky is een pittige whisky. Het alcoholpercentage van 46,8% maakt de whisky een echt viking whisky. Valknut is voor het grootste gedeelte gerijpt in Amerikaanse doorgewinterde eiken sherryvaten. In vergelijking met de Valkyrie, een ietwat hoger fenolgehalte. Door het gebruik van een kleine hoeveelheid Orkney-gekweekte gerst uit Tartan, laat de whisky een herinnering aan aromatische turfrook en zoete specerijen achter die de Highland Park Valknut extra diepgang geeft.

Jan Willem Huffmeijer houd het glas met Highland Park Valknut vast voor de proefnotitie

Highland Pakt Valknut Proefnotities

  • Kleur: Licht goud
  • Neus: Een rijke geur van turf, meer dan ik normaal van Highland Park gewend ben. Bij een tweede keer ruiken komen er geuren van hout en vanille naar voren.
  • Smaak: Woes, dat is hoe de Valknut binnenkomt. Het hoge alcoholpercentage komt heftig binnen. Na de gewenning nemen smaken van turf, zoethout, peper en een vleugje anijs het over.
  • Afdronk: Minder lang dan verwacht. Hier kan je merken dat het waarschijnlijk om een wat jongere whisky gaat.

Conclusie na het proeven van de Valknu: Het is een lekkere whisky maar dit kan je wel toevertrouwen aan Highland Park. Ik had eerlijk gezegd gehoopt dat hij iets complexer was geweest. Nu is het een heerlijke whisky om je avond mee te beginnen om dan na het eten over te gaan op de Highland Park 18 jaar bijvoorbeeld. De prijs van de Valknut ligt op € 65,99 wat weer een hele schappelijke prijs is voor deze whisky.

Jan Willem Huffmeijer proost met de Highland Park Valknut

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer