MuziekMuziek

De Campingaz master 4 gasbarbecue review

De Campingaz master 4 gasbarbecue review

De Campingaz Master 4 Series Classic LXS SBS. Het is een hele mond vol en dan heb je nog niets te eten. Echter dit is de gasbarbecue die ik voor jullie heb mogen reviewen de afgelopen tijd. Ik werd door Campingaz uitgedaagd om met de bbq aan de slag te gaan en hier een eerlijk oordeel over te geven. Ik moest hiervoor wel over een grote drempel stappen van het feit dat ik op gas zou gaan koken/barbecuen. Of het mij gelukt is? Dat lees je in mijn review.

Campingaz Master 4 Series Classic LXS SBS

Deze bbq is één van de meest uitgebreide en luxe uitvoeringen van de gasbarbecues die ze bij Campingaz hebben. Toch viel mij de prijs echt heel erg mee. Deze gasbarbecue heb je compleet voor ongeveer € 400,-. Dit is in mijn ogen echt niet veel geld voor zo’n grote en complete buitenkeuken. Dit roept dan bij mij gelijk wel wat vraagtekens op? Is dit wel de kwaliteit die je van een bbq kan verwachten. De Campingaz Master 4 Series Classic LXS SBS werd bij mij thuis gebracht en zat verpakt in een grote doos. Het bleek een bouwpakket te zijn, die ik diezelfde avond nog in elkaar heb gezet. Ik was bang dat dit een mega klus zou gaan worden maar dit viel mij heel erg mee. Wat eigenlijk wel een voordeel was van het zelf bouwen, is dat je goed kan zien wat voor soort onderdelen er gebruikt worden. Net als dat het bouwen makkelijk ging, vond ik ook de materialen robuust en goed aanvoelen. Na ongeveer 2 uurtjes klussen stond hij in elkaar. Het eindresultaat mag er wezen. Er staat een grote robuuste gasbarbecue met 4 grote branders, een kleine speciale brander en een side brander voor mijn neus.

Wat kan je met deze Campingaz Master 4 gasbarbecue

De Campingaz Master 4 Series Classic LXS SBS is een complete keuken en dat betekend dat je hier dus ook heel veel mee kan doen. Van Hot en Fast tot Low en Slow, het is allemaal mogelijk. Door een heel mooi en handig systeem, het Campingaz Culinary Modular systeem genaamd, is het mogelijk om op heel veel manieren te koken. Je vervangt heel makkelijk een deel van het rooster. Het gat wat ontstaat kan je vervolgens opvullen met een pizzasteen en verschillende pannen of een wok. Deze pannen kan je los bijbestellen en zo kan je dus zelf kiezen welke producten je wel of niet gebruikt. Door dit systeem is de bbq nog makkelijker in gebruik en is “normaal” koken op de bbq echt heel makkelijk geworden.

Kan ik wennen aan een gas bbq?

Natuurlijk moest ik even wat trots opzij zetten. Geen houtskool en vuur om mee te spelen. Toch moet ik heel eerlijk zeggen dat het gemak van een gasbarbecue wel super is. Een burgertje van de bbq, ik loop naar buiten en steek de bbq aan. Een gerecht wokken terwijl jij bij je vrienden in de tuin staat, het zijn deze dingen die de Campingaz Master 4 echt ideaal maken. Natuurlijk zijn er ook kleine minpuntjes. Ik mis bij sommige gerechten wel de smaak van houtskool. Ook is het schoonmaken echt wel iets wat je goed moet bijhouden. Dit hebben ze echter wel heel makkelijk gemaakt en je kan zonder veel moeite alles uit elkaar halen. Ik heb de Campingaz Master 4 nog niet heel lang in gebruik en zal dus voor sommige kooktechnieken de bbq nog wat beter moeten leren kennen. Maar het gemak is echt het allergrootste pluspunt van het koken op gas. Ik zie deze bbq dus ook als een hele mooi aanvulling op mijn buitenkeuken en niet als vervanging voor.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer