MuziekMuziek

Het dragen van een baard is een way of life!

Het dragen van een baard, er is al zoveel over gezegd en geschreven. In de mode, uit de mode, hipster en dan weer niet, what the hell ik draag een baard omdat ik dat wil!! Natuurlijk is het cool om een baard te hebben, maar om nou gelijk te roepen dat iemand dan maar een hipster is. Als je een baard draagt en nee dan geen drie dagen baardje maar een echte baard, dan kan je qua verzorging en onderhoud hiervan echt niet meer over een modegril praten. Een baard is gewoon een way of life. Nu mijn baard(je) echt wat serieuzer begint te worden lijken de mensen dat om mij heen ook te gaan begrijpen. Maar goed hoe serieus kan je een baard dragen?

De baard is heilig!

Het dragen van een baard is echt wel een ding voor mannen met baarden! Ik als baarddrager maar ook als barbier kan wel uit ervaring spreken dat mannen met baarden zuiniger zijn op hun baard dan op hun partner 😉 Geloof je mij niet, vraag het maar aan een willekeurige baardman met een baard langer dan een centimeter of vijf. De baard is heilig! Ik krijg mannen met een baard om te verzorgen die hier kilometers voor rijden en dan ook nog eens een uur moeten wachten. Toch komt er niemand anders aan hun baard dan de barbier die zij vertrouwen. Maar het gaat echt nog veel verder hoor. Vul voor de grap bij Facebook eens het woordje ‘baard’ in de zoekbalk en je zal verbaasd staan van de vele groepen en clubs van mannen met baarden. Zelf ben ik ook lid van menig baardenclub op Facebook, het is waanzinnig gaaf om te zien dat mannen met een baard over heel veel dingen hetzelfde denken. Nu weet ik wel dat bijna alle mannen wel redelijk hetzelfde denken, maar als je iets gemeen hebt, dan delen wij dat toch makkelijker met elkaar.

The Dutch Beard And Moustache Association

Een van de meest actieve en positiefste groep is The Dutch Beard And Moustache Association. Naast deze groep voor iedereen die van baarden houdt is er ook de subgroep The Dutch Beard And Moustache Association Men’s Club. Ja, de naam zegt het al, deze groep is alleen voor mannen…..mannen met baarden of snorren! The Dutch Beard And Moustache Association is de groep waar iedereen die van baarden en snorren houdt lid van kan worden, zodat je als vrouw of niet baarddrager toch een stapje dichterbij de baarddrager staat. De club is een online ontmoetingsplaats waar mannen graag elkaar tips geven over baarden, verzorging, muziek, vrouwen of gewoon slap ouwehoeren. Echter ook offline zijn er geregeld meetings waar het een geweldig samenkomen is van mannen met baarden, bier, whisky en sigaren uiteraard bij de barbier. Rik van Laar in Wijk bij Duurstede is een groot sponsor van de club en op zijn bekende mannenzondagen is een clubmeeting dus zeker op zijn plaats. Een grote groep “rauwe mannen” op de stoep bij een barbier, het is een pracht gezicht. Maar stuk voor stuk hebben deze mannen het hart en hun baard op de juiste plaats en is het al snel lachen, gieren en brullen geblazen.

baardenclub

Heb je een baard, ben je man en al lid van de The Dutch Beard And Moustache Association maar wil je even geen vrouwen of ongeschoren gedoe 😉 wordt  dan lid van de toffe baarden club voor mannen meld je dan aan bij The Dutch Beard And Moustache Association Men’s Club.

Ik wil even benadrukken dat dit absoluut GEEN gesponsord artikel is. Ik vind het oprecht gaaf wat deze groep in een heel korte tijd heeft bereikt. In een tijd waarin er een hoop gezeik is op en over elkaar is het ook wel eens fijn om te zien dat het ook anders kan.

BEARD RULES !!!!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer