Groeit je haar nog door na overlijden, B4men geeft antwoord.

Groeit je haar nog door na overlijden? Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld in de kappersstoel. Het antwoord op deze vraag is zo simpel maar wordt toch zo vaak verkeerd verteld. Zelfs bij mij in de opleiding op de kappersschool is het mij verkeerd geleerd. Pas jaren later tijdens het kijken naar een documentaire over het verzorgen van dode mensen kreeg ik het juiste antwoord. Aangezien ook een klant van mij een uitvaartbedrijf heeft, kon ik het antwoord bij deze man nogmaals checken. Ook deze man bevestigde wat in de documentaire werd uitgelegd en wat dus lijnrecht staat over hetgeen wat mij eerder verteld was. Maar wat is nu het antwoord hoor ik je denken?

Groeit je haar nog door na overlijden

Het antwoord is NEE!  Je haar groeit niet meer door nadat je dood bent. Als je dood bent stoppen alle processen in je lijf, dus ook de groei van haar en nagels. Haar groeit door de celdeling in het haarzakje en deze celdeling zal stoppen wanneer je dood bent. Hoe komt het dan dat veel mensen denken dat het haar wel nog groeit na overlijden? Het gebeurt nog weleens dat wanneer iemand is overleden, zeker als het al even geleden is dat iemand zich heeft geschoren, de baard zo (gegroeid) is dat men de overledenen nogmaals moet scheren. Maar alle processen stoppen toch? Klopt, maar in onze huid zit veel vocht. Wanneer iemand is overleden, dan droogt dit vocht uit de huid op. Hierdoor komt de huid wat dieper op het bot te liggen. Dit zorgt ervoor dat de haren dus een stukje uit de huid worden gedrukt. Ditzelfde gebeurt ook met de nagels. Met als gevolg dat het kan zijn dat je iemand nog na zijn dood moet scheren of zijn/haar nagels moet knippen.

Het antwoord op de vraag is dus eigenlijk heel simpel maar toch zo vaak verkeerd verteld!

 

Onderstaande artikelen over haar vind je misschien ook interessant

kapsel trends mannen lente / zomer 2018

Peaky Blinders kapsels inspiratie

Wat zijn de beste kapsels bij inhammen en dunner wordend haar

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer