MuziekMuziek

Gin is hot! Wil je alles weten over gin, ga naar het Gin Festival!

Hoe alles rond een drank kan veranderen

Tot 3 jaar geleden was de gin op sterven na dood en nu is de gin ‘hotter than ever’. In de afgelopen jaren is er dan ook heel erg veel gin bijgekomen. Inmiddels worden ook de gin gerelateerde dranken populairder, denk aan de vermouth. Ik ben zelf niet anders en had een paar jaar geleden nooit aan gin gedacht als een drank wat ik graag zou drinken. Inmiddels staan er in mijn drankkast ongeveer 10 verschillende flessen gin. Er is in die paar jaar zo snel en zoveel veranderd, dat ik mij kan voorstellen dat je de draad een beetje bent kwijt geraakt. Daarom is een Gin Festival helemaal zo gek nog niet.

Schermafdruk 2016-05-09 14.00.11

Wat kan je verwachten op het Gin festival

Inmiddels zijn er tientallen nieuwe gins en tonics bijgekomen en ruim 75 hiervan zijn aanwezig op het Gin Festival. Naast gin en tonic is er ook ruimte voor de voorvader van gin, namelijk onze eigen jenever. Maar ook voor vermouth en negroni’s is hier een plekje. “De gin-drinker is niet alleen geïnteresseerd in gin & tonic, maar in een diversiteit aan smaken. En dat kan in elke categorie zijn. Daarom is er ook ruimte voor jenever, wat historisch de basis is voor gin, maar ook voor vermouth, dat door klassieke cocktails als de Martini sterk verbonden is met gin en nu enorm in opkomst is als mixdrank. Verder is er craft beer, hele goeie koffie en natuurlijk lekker eten.” Aldus organisator Mister Cocktail, Albert van Beeck Calkoen.

Schermafdruk 2016-05-09 14.00.25

Programma

Gedurende de dag zullen verschillende sprekers uit binnen- en buitenland vertellen over hun vak. Hierbij komen alle facetten van het ontwikkelen, distilleren, verpakken en geschiedenis van gin, tonic, jenever en cocktails aan bod. Ook kunnen er tasting-sessies worden bijgewoond waar verschillende stijlen gin en jenever wordt geproefd. En ben je nog steeds op zoek naar de perfecte g&t? Dr. Gin nodigt je uit in zijn Gin lab en samen met hem test je verschillende combinaties en garneringen, totdat je jouw ideale combi hebt gevonden!

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Undercurrent, gelegen op het NDSM-terrein en uitkijkend over het water. En geen stress wat betreft vervoer. Een speciale én gratis veerdienst zal tussen het Centraal Station en het festival op en neer varen gedurende de openingstijden. Je ontvangt bij binnenkomst een speciaal Glencairn tasting-glas en een Gin Guide waarin alleaanwezige merken hun eigen pagina hebben waardoor je heel handig je eigen smaaknotities kan maken.

Tickets en verkoop uitsluitend 18 jaar en ouder: € 17,50 in de voorverkoop, € 22,50 aan de deur
Locatie: Undercurrent (NDSM)
Tijd: 14:00 – 22:00

www.ginfestival.nl
Facebook: www.facebook.com/GinFestivalAmsterdam Instagram: @ginfestivalamsterdam

GIN FESTIVAL16

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer