MuziekMuziek

Eten bij Roberto’s Amsterdam is echt Italiaans.

Jan Willem en Marie Louise bij Roberto's Amsterdam

De zondag op z’n Italiaans bij Roberto’s Amsterdam. De zondag is voor een Italiaan een echte familiedag. Je moet het je vast kunnen inbeelden, een zonnige tuin vol met citrusbomen en een grote tafel. De mama’s in de keuken die de lekkerste Italiaanse lunch aan het voorbereiden zijn. De mannen zitten aan tafel op te scheppen over alles wat ze doen en doen dit onder het genot van de mooiste wijnen. Dit moet een zondag zijn! Laat dit precies het nieuwe concept van Roberto’s Amsterdam zijn. Het concept met de passende naam Tutti A Tavola (iedereen aan tafel).

Tutti A Tavola bij Roberto’s Amsterdam

Ik ben samen met Marie Louise voor Familie over de Kook wezen eten bij Roberto’s Amsterdam. Het restaurant wat zich bevind in het Hilton Amsterdam op de Apollolaan. Speciaal voor deze gelegenheid hadden wij ons netjes aangekleed en hadden wij de weergoden verzocht om er een mooie dag van te maken. Het werd een echt bijzondere Italiaanse zondag. 30 graden, een mooi gezelschap en fantastisch eten. Tutti A Tavola is het nieuwe concept wat wij kwamen proeven maar ook vooral beleven. Op het terras zaten wij aan een grote tafel en het eten wordt opgediend op grote borden, zodat je lekker kan delen en pakken wat je wilt. Dit is zoals een Italiaan de zondag heeft bedoelt. Het maakt de sfeer informeel en een jazz trio maakte de sfeer helemaal af. Ook zij horen bij het nieuwe concept. Iedere zondagmiddag zal er livemuziek zijn…. het maakt de setting voor een grote familielunch helemaal compleet.

Jazz muziek bij Roberto's Amsterdam Hilton Hotel Amsterdam

Het eten bij Roberto’s Amsterdam review

Met zo’n goede sfeer wordt de lat voor het eten hoog gelegd. Wij hebben genoten van een 4 gangen lunch. Binnen het concept kan je kiezen voor een 2 tot 4 gangen lunch. Kinderen eten mee tegen een gereduceerd tarief, wat het echt tot een familielunch maakt. Neem vooral je kinderen mee en laat ze kennis maken met geweldig eten en de Italiaanse tradities. Wij starten met verschillende antipasti

Antipasti:

 • Sarde in beccafico
 • Mozzarella di bufala
 • Beef Carpaccio alla Cipriani
 • Gnocco Fritto and Culatello de zimbello D.O.P.
 • Zeebaars tartaar met Italiaanse “Perle” kaviaar
 • Zuchini Fritti

Ik kan jullie met het water nog in mijn mond vertellen dat werkelijk ieder gerecht om op te vreten was. De zeebaars was briljant en de sardientjes zijn ook echt een aanrader. Als ik een wijntip mag geven, wij dronken hier een bijzondere rosé bij….een Italiaanse rosé (Valdinera Chiaro di Luna). Vervolgens kregen wij Pasta.

Pasta:

 • Lasagne vegetariane
 • Fagottini cacio e pepe

Ik ben geen lasagne fan….sorry Italianen dit is echt het enige wat ik minder kan waarderen in jullie keuken…gelukkig vind ik de rest wel lekker. Ook deze lasagne heeft mij niet over de streep kunnen trekken. Hij was goed van smaak en lichter dan de meeste lasagne. De Fagottini gevuld met een geweldig lekkere ricotta was echt briljant. Dit is voor mij het lekkerste gerecht op de kaart!! Gelukkig kregen wij nu heel even de tijd om het eten wat te laten zakken. Deze lunch is niet een lunch die je in een half uurtje naar binnen schuift, nee voor deze lunch trek je gewoon de hele middag uit. Op naar onze derde gang.

Secondi:

 • Merluzzo in guazzetto de prezzemolo
 • Filetto di manzo con croccante e salsa al marsala
 • Geroosterde groeten en aardappelen kwamen erbij

Deze gang was ook een feestje op het bord. Vlees en vis in één gang op je bord is echt niet raar maar verdomd lekker! De tournedos is heel mooi gegaard en gegrild de marsala wijnsaus was heerlijk. De Kabeljauw was verrassend vol maar licht van smaak waardoor de beide smaken heel mooi samen gingen. Dolci ofwel zoetigheid we zijn aangekomen bij het dessert.

Dolci:

 • Tiramisu
 • Aardbeiensalade
 • Kaas trolly

Echt ik had nog wel een gaatje over hoor maar na deze gang was het wel klaar 😉 Ik ben eerlijk gezegd niet zo heel erg van de zoetigheid en sla deze meestal over. Deze keer heb ik het eens omgedraaid geen kaas voor mij maar ik heb mij op de zoetigheid gestort. Mensen… die Tiramisu is de lekkerste die er bestaat!! Wij kregen hier ook het recept voor en deze zal ik binnenkort met jullie delen. Deze Tiramisu is zoals die HOORT!! Whahaha ik begin al bijna op een Italiaan te lijken. De aardbeiensalade was ook heerlijk en zeker op een dag met 30 graden een heerlijke verfrissing.

Voor mij mag iedere zondag voortaan op z’n Italiaans

Ik ben voor mijn gevoel deze zondag echt in Italië geweest. Bij Roberto’s Amsterdam vind je echt een stukje Italië. Ik ben heel erg enthousiast geworden over het eten, de sfeer en de geweldige wijnen. Je wordt op een hoog niveau maar wel heel laagdrempelig in de watten gelegd. Het concept is echt niet mega duur en helemaal niet wanneer je kijkt naar de kwaliteit. Hier kan je echt met het hele gezin naar toe. Wij gaan zeker terug om ook met onze kinderen te genieten van een echte Italiaanse lunch.

Afterparty met een bloody mary
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer