MuziekMuziek

Bar Fisk Amsterdam review: vis op zijn Israelisch

Bar Fisk Amsterdam is een Israelisch visrestaurant en daar zijn we deze keer gaan eten. Nog niet zolang geleden zijn wij wezen eten bij Bardak, een Israelisch Streetfood restaurant. Toen heeft de Israëlische keuken ons al enorm verrast. Wij werden toen door de eigenaar (Barak) uitgenodigd om eens te komen eten in het restaurant van zijn vrouw, Bar Fisk. Een visrestaurant waar zij vis serveren op een andere manier dan je zou verwachten. Vol verwachting zijn we naar Amsterdam afgereisd om te gaan lunchen.

Bar Fisk Amsterdam, vis maar dan net even anders.

Nu ben ik van de familie de enige echte visliefhebber. De rest eet vis maar zij zullen sneller kiezen voor vlees, of in mijn ogen wat saaie vissmaken. Dus toen wij naar Bar Fisk in de Eerste Sweelinckstraat 23 Amsterdam reden, was de sfeer een beetje verdeeld. Bij binnenkost stond Barak ons al op te wachten en we werden vriendelijk ontvangen. Wij checken natuurlijk of dit iets is wat ze alleen bij ons doen (voor de review). Maar iedereen wordt er even hartelijk en vriendelijk ontvangen. De rust die Barak uitstraalt past heel goed bij het restaurant. De sfeer is namelijk net zo. Heerlijk rustig en met een knipoog ingericht. Het eerste begin is dus erg goed. Op naar het eten niet…. onbelangrijk toch!

restaurant review Bar Fisk Amsterdam
De open keuken loopt bijna door heel het restaurant. Hierdoor kan je alles goed volgen en zie je ook met hoeveel passie er gewerkt wordt.
restaurant review Bar Fisk Amsterdam
Dit is een apart gedeelte van het restaurant waar je eventueel ook kan vergaderen onder het genot van heerlijk eten.
restaurant review Bar Fisk Amsterdam
Tadaaaaa hier word ik dan natuurlijk wel heel blij van!! Er staat gewoon een Big Green Egg in de keuken. Dan weet je zeker dat je lekker eten krijgt.

Israelische vis van Bar Fisk Amsterdam

We zijn begonnen met een stukje vers brood met wat lekkere dipjes. De meiden zaten aan de muntthee maar daar vang je mij niet mee. Ik ging voor iets spannenders, een koriander mojito. Bam weer een mond vol smaak! Vorige keer kregen zij mij al ondersteboven met een bijzondere Margarita en nu met deze mojito is het weer raak. Geniaal lekker! Ik kan hier best een avondje vullen met lekkere cocktails drinken. O, wacht het eten. De tafel werd snel gevuld met verschillende kleinere hapjes. Een bord vol mosselen, heerlijk en weer anders dan normaal. Ik kreeg alleen de kans niet echt om ze echt te proeven omdat mijn dochter ze ook lekker vond. Verder stond er op tafel nog polenta chips, broodje met tonijn en een broodje met gerookte paling. Iedere gerechtje heeft echt een heel eigen smaak en touch gekregen.

polenta frietjes met limoen mayonaise
Polenta friet met limoen mayonaise
restaurant review Bar Fisk in Amsterdam
Brood met diverse soorten dips. Mijn cocktail was trouwens echt super lekker. Het was een Mojito met koriander, witte rum, lychee, mango, gember, limoen, chili en een mousse van kokos. Echt wauw!!
restaurant review Bar Fisk Amsterdam
Simpele maar heerlijke mosselen. Helaas heb ik er zelf niet veel van kunnen eten omdat Beaudine (de oudste) alles in haar eentje op had voordat je ook maar met je ogen kon knipperen.
restaurant review Bar Fisk Amsterdam
Broodje met geroosterde bloemkool, paling en zuur. Ik vond dit echt super lekker….Marie Louise gruwelde ervan. Zo zie je maar….smaken verschillen.
restaurant review Bar Fisk Amsterdam
Broodje met verse tonijn, sla en pittige tomatensalsa. Dit vonden we allemaal super lekker.

Tweede Ronde vis bij Bar Fisk

Er werd goed in de gaten gehouden wanneer een gerechtje op was zodat het lege bordje opgeruimd kon worden en de volgde gerechtjes weer neergezet konden worden. Zo kregen wij nog een Haloumi salade en de klapper waren de garnalen falafels. Deze waren echt zo lekker en verrassend, hier mag je mij vanaf nu voor wakker maken. Super leuk is ook de open keuken, waar met veel rust en zorg gewerkt wordt. Het is grappig om te voelen hoe alles hier klopt en dat dit dus een enorme rust uitstraalt. Dit is voor een zondagse lunch wel heel erg comfortabel. Uiteindelijk zijn wij weer voldaan en met een heel andere kijk op vis naar huis gegaan. Ik kan iedereen die van vis houdt en iedereen die niet van vis houdt dit restaurant aanbevelen. Je zal niet teleurgesteld worden. Wij komen snel weer terug.

restaurant review Bar Fisk Amsterdam
Misschien wel het lekkerste gerecht van de lunch…..falafel van garnalen met hummus. Echt top!
restaurant review Bar Fisk Amsterdam
Ook weer een hele simpele salade met halloumi maar wel echt heel erg lekker. Het zoutige van de kaas, het frisse van de sla met dressing en de crunch van de walnoten….mmmmm.
restaurant review Bar Fisk Amsterdam
Even een foto van een trotse vader! Het is echt super gezellig om met ons gezin uit eten te gaan en zeker met Beaudine. Dat is namelijk echt een lekkerbek. Voor onze andere blog Familie over de Kook, heeft zij zelf de review geschreven over Bar Fisk. Ben je nieuwsgierig naar haar mening, dan zeker even lezen. Zal ze erg leuk vinden.
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer