MuziekMuziek

Zomerse Gin en Tonic cocktail met Isle of Harris Gin

Wie is er nu niet gek op, zeker met een zomer als deze!! Ik heb het over een onweerstaanbare Gin en Tonic. Heerlijk verfrissend, zuiverend en gewoon super lekker. Deze cocktail heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Eerst leek het een enorme hype te zijn maar inmiddels weten we dat het een blijvertje zal zijn. Sterker nog de Gin en Tonic varianten blijven maar groeien. Net zo hard groeit ook het aantal gin’s. Er is inmiddels zoveel mooie en lekkere gin dat het soms moeilijk kiezen is. Deze keer een super heerlijke cocktail van mijn hand en een lekkere gin.

Gin and Tonic met Isle of Harris Gin en Limoncello

Gin & Tonic Cocktail

Ik ben gek op smaak en een “gewone” Gin en Tonic vind ik daarom vaak wat saai. Het is dus erg leuk om een beetje te variëren met verschillende kruiden en andere toevoegingen. Kijk wel uit dat je het jezelf niet te moeilijk maakt. Op een leuk feestje of bij een lekkere bbq is een G&T super leuk om de blits mee te maken. Maar als jij vervolgens de hele avond cocktails staat te maken heb je er nog niets aan. Daarom heb ik een hele lekkere frisse, licht zoete maar vooral zwoele Gin en Tonic voor je gemaakt. Deze is waanzinnig lekker (al zeg ik het zelf ) en zuiverend voor het eten. Maar gewoon in de tuin in het zonnetje doet ie het ook hoor.

Recept Gin en Tonic B4men

  • 50 ml Gin
  • 20 ml limoncello
  • 2 stukje schil van een sinaasappel
  • ijs
  • Tonic om mee af te toppen

Doe het ijs in een groot glas (liefst een gin glas). Schil met een dunschiller 2 stukjes schil van ongeveer 6cm van een sinaasappel en doe deze in het glas. Voeg nu de 50cl. gin en de 20cl. limoncello toe. Nu kan je de cocktail aftoppen met een lekkere tonic.

Gin and Tonic met Isle of Harris Gin en Limoncello en sinaasappel

Isle Of Harris Gin

Deze cocktail heb ik gemaakt met de Isle of Harris Gin. Of eigenlijk was het andersom, ik heb deze cocktail gemaakt op de Isle of Harris Gin. Toen ik deze gin rook kwam de sinaasappel geur mij tegemoet. De sinaasappel schil in de cocktail past dus heel erg goed. Het is een aanvulling op wat er al in de gin zat en geen invulling van wat ontbreekt in de gin. Verder is de gin ietwat zoet (noem het zwoel) en omdat iets te doorbreken, koos ik voor citroen. Maar om het zoete en zwoele van de Harris Gin overeind te houden werd het limoncello. Zo krijg je mijn werkwijze een beetje mee. Harris Gin is een hele mooie gin die voor vele ook prima zo te drinken is. Deze gin komt van het noordelijkste eiland van Schotland en dit proef je ook zeker terug. De gin is bijzonder helder in kleur en smaak. Dit proef je ook terug in de afdronk. Het maakt deze gin zo goed als starter voor een diner omdat de zuiverheid je smaak en mond klaarmaakt voor de smaken van het diner.

Gin and Tonic met Isle of Harris Gin en Limoncello, Cheers.
Cheers!!

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer