MuziekMuziek

Israelisch Restaurant Bardak Amsterdam. Streetfood in een toffe sfeer!

Yes!! wij mocht weer eens uit eten. Deze keer gingen wij met z’n viertjes naar Amsterdam en werden wij ontvangen bij Israelisch Restaurant Bardak. Voor ons als food liefhebbers super leuk omdat wij nog nooit iets met de Israëlische keuken hebben gedaan. Het werd dus een leuke ontdekkingstocht in de Ferdinand Bolstraat waar wij een klein stukje Tel Aviv op tafel kregen.

Israelisch Restaurant Bardak Amsterdam

Een nieuw restaurant in Amsterdam en er zijn er al niet genoeg! Ieder nieuw restaurant moet iets vernieuwends brengen en zeker in Amsterdam. Toen wij bericht kregen dat Bardak zijn deuren ging openen waren wij best nieuwsgierig. De foto’s zagen er veel belovend uit! Dit moeten wij maar eens proberen. O ja even op de kaart kijken….hummmm dit wordt toch misschien een uitdaging. Nu proberen wij best veel en wij zijn echt niet van wat de boer niet kent…maar de kaart was voor ons wat lastig te interpreteren. Dus toen wij hier met z’n viertjes naartoe gingen hadden wij het idee dat we snel thuis zouden zijn. Hoe anders kan het lopen. Parkeren rond de Ferdinand Bolstraat kan een uitdaging zijn maar wij hadden mazzel. Bardak heeft uitzicht op het Marie Heinekenplein, wat een gezellig drukte met zich mee brengt. Dit is de sfeer die je zoekt bij streetfood. De uitstraling van Bardak is te gek! Een moderne nonchalante look die toch in iedere detail klopt. Hier houden wij van.

Bar restaurant Bardak in Amsterdam review
Een heerlijk ongedwongen sfeer bij Bardak in Amsterdam. Uiteraard kan een lekker drankje niet ontbreken bij goed eten.
restaurant Bardak in Amsterdam Israëlische streetfood
Vrolijke kleuren in combinatie met een industriele vibe, zorgt voor een gezellige huiselijke sfeer waar je je meteen op je gemak voelt.
Bardak Amsterdam
Zelfs de wc zijn tot in de puntjes doorgevoerd qua stijl! En iets wat wij altijd belangrijk vinden is dat de wc’s schoon zijn.

Het eten bij Bardak Amsterdam

Wij werden heel vriendelijk ontvangen door de eigenaar Barak. Een tafeltje voor in de zaak was voor ons gereserveerd. Uiteraard begonnen wij met een lekker drankje, keuze is er genoeg. Leuk om te vermelden is dat de dranken die zij schenken niet zo standaard zijn. Marie Louise ging voor een lekkere G&T en ik ging voor een bijzondere Chili Cucumber Margarita. Ik kan iedereen deze cocktail aanraden, wat een smaak explosie!! Het eten werd in fases geserveerd en omdat het om streetfood gaat kregen wij geen eigen gerechten. Lekker delen en gewoon pakken wat je lekker vindt. Een heerlijk concept met kinderen. Het maakt de sfeer lekker ongedwongen en vrolijk. Terug naar het eten, wat een geweldig lekker eten!! Wij dachten dat het een snelle hap zou worden en snel weer naar huis. Nou echt niet, wij hebben zitten smullen. De gerechten zijn misschien op het oog wat simpel maar er zit zo veel smaak aan de gerechten. Alles was heerlijk…alles?? Ja wij hebben alle gerechten op tafel gehad. En echt waar het ene gerecht was nog lekkerder dan het ander.

Bardak Amsterdam Israëlisch streetfood
Allemaal heerlijke Israëlische streetfood gerechten. Wij houden ervan om op deze manier uit eten te gaan.
Bardak Amsterdam Israëlisch streetfood
De gamba’s waren echt zoooo lekker! Helaas hebben Marie Louise en ik er maar eentje kunnen delen omdat de rest al opgegeten was door Amaranthe
Bardak Amsterdam Israëlisch streetfood
Whahaha en deze had ik helemaal voor mij alleen. Gefrituurde octopus, echt onwijs lekker. Ik ben gek op al het eten uit de zee. Hier word ik dus heel gelukkig van!
Bardak Amsterdam Israëlisch streetfood
De aardappel partjes waren ook echt zo lekker! Deze zijn eerst gegaard in de oven en daar een paar minuten krokant gefrituurd in de frituurpan. Aanrader om dat ook eens thuis te proberen.
Bardak Amsterdam Israëlisch streetfood
Marie Louise haar favoriete gerecht. Zacht gegaarde aubergine met Tahin saus. De bloemkool uit de oven was ook lekker….maar ja….alles was echt lekker.
Bardak Amsterdam Israëlisch streetfood
Ik eet normaal gesproken bijna nooit een dessert maar voor deze maak ik graag een uitzondering. Niet te zoet en lekker fris van smaak. Mijn favoriet was het dessert met aarbeien en fris-zure yoghurt, Marie Louise was helemaal verzot op de sesam panna cotta
Bardak Amsterdam Israëlisch streetfood
Hiervan weet ik de naam helaas niet meer. Dit is echt een Israëlische dessert met heel veel pure chocolade en sesam. Super machtig maar wauw….wat een smaak!

Snel weer terug naar Bardak Amsterdam

Al tijdens het eten besloten wij dat dit een restaurant naar ons hart was. Na de eerste happen begon het appen naar vrienden al. De eerste afspraakjes met vrienden staan al bij Bardak Amsterdam. Na het eten stonden wij nog even na te praten met de eigenaar Barak een man geboren en getogen in Tel Aviv. Hij heeft als missie om Nederland een beetje Tel Aviv te brengen. Het grootste verschil tussen Amsterdam en Tel Aviv beschreef hij mooi. Om 0.30 uur in Amsterdam zijn alle restaurants dicht behalve de McDonalds in Tel Aviv is dit precies andersom. Daarom gaat Bardak ook later dicht met de keuken dan standaard en blijft de bar open om zo nog tot in de late uurtje te blijven hangen. Het maakte ons niet alleen benieuwd naar ons volgende bezoek maar ook nieuwsgierig naar Tel Aviv. Voor ons was dit misschien wel één van de meest verrassende en leukste reviews voor de blog. Tot Snel Bardak Amsterdam.

Bardak Amsterdam Israëlisch streetfood
Wat een heerlijke avond hebben wij gehad! Zoals gezegd komen wij hier absoluut nog een keertje naar terug. Deze cocktail met komkommer en rode peper en zout ga ik zeker thuis een keer proberen te maken.
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer