Geen pluizend en droog haar meer met deze tips

kapsel zonder styling product

Zon, Zee en Strand

Klinkt heerlijk niet!! Voor je haar is het helaas niet zo heerlijk, de zon en het zeewater zorgen ervoor dat je kapsel flink wat krijgt te verduren tijdens de zomermaanden. Vaak heb je aan het einde van de zomer dan dus ook een bos stro i.p.v een gezonde bos met haar. Ik merk dit ook aan de vragen die ik momenteel krijg van klanten, veel mannen klagen over pluizend en droog haar. Vrouwen hebben hier minder last van omdat zij vaak toch beter hun haar verzorgen dan wij mannen. Ja ook ik verzorg mijn haar echt niet altijd optimaal :-), je zou zeggen als barbier weet je beter maar vaak schiet het er bij mij ook in. Tijd is toch vaak het excuus. Niet alleen de zomermaanden zijn echter slecht voor je haar, ook de wintermaanden doen je haar geen goed. De temperatuurverschillen tussen binnen en buiten, mutsen die op en af gaan en de verwarming die weer vol staat te loeien zorgen ervoor dat je haar uitdroogt en gaat pluizen. Met deze tips ben jij alvast voorbereid.

Hoe zorg je ervoor dat je haar weer in optimale conditie komt

Allereerst maak een afspraak met je barbier. Je kapper/barbier knipt weer een goed model waardoor alle droge punten eruit geknipt worden en je haar er al direct een stuk gezonder uitziet. Dit is echter niet genoeg, je scheert je hoofd niet kaal, dus ook het overige haar kan wel een opknapbeurt gebruiken.

image002

Gebruik thuis een goede en verzorgende shampoo en conditioner, bezuinig hier niet op. Een kwalitatief goed product is echt het halve werk. Laat je hierbij goed adviseren, want voor ieder haartype is een ander soort shampoo en conditioner nodig. Bij een onjuist product werkt het product niet of weinig.

Wat veel mannen niet willen gebruiken maar wat wel heel goed is,  is een “haarmasker”. Dit kost maar een paar minuten tijd en geeft je haar een ongelofelijke boost! Wat doet dan een haarmasker hoor ik je denken??? Een haarmasker is een zeer voedende crème die ervoor zorgt dat je haar weer gaat glanzen en zacht wordt.

Hoe gebruik je een haarmasker

  • Was je haar eerst met een shampoo en maak het dan handdoekdroog, dit betekend dat je haar dus nog wat vochtig moet zijn. Het is echt letterlijk even je haar drogen met een handdoek.
  • Breng dan wat crème aan in beide handen en verdeel de crème over je gehele haar.
  • Wikkel eventueel je haar in aluminiumfolie (dit zorgt voor een betere werking) en laat ongeveer 15 minuten inwerken. Ik zeg heel eerlijk dat ik dit zelf ook nooit doe maar het werkt wel echt veel beter.

Ook de juiste stylingsproducten zijn heel belangrijk. Gebruik styling producten die je haar niet alleen in model brengen maar die je haar ook verzorgen. Vermijd styling producten waar (veel) alcohol in zit, dit droogt het haar namelijk erg uit. Ook hierbij kan je barbier/kapper je adviseren.

Zo zie je, met een klein beetje tijd en moeite houdt ook jij je haar gezond mooi!

DSC03382

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Jan Willem Huffmeijer