MuziekMuziek

GEEF JE EMOTIES DE RUIMTE IN DE NIEUWE VOLKSWAGEN TIGUAN

Er wordt vaak beweerd dat de keuze voor een auto wordt ingegeven door de emotie die een auto bij je oproept. Als dit klopt, en waarom niet?, dan is Volkswagen hiervan het grootste bewijs. 7 Maanden geleden brak wereldwijd de pleuris uit vanwege het dieselschandaal van Volkswagen. Dit werd zo heftig in de media weergegeven dat velen zich afvroegen of Volkswagen dit schandaal wel zou overleven. Nu 7 maanden later hoor ik niemand meer die denkt dat Volkswagen aan deze crises ten onder zal gaan. Natuurlijk zal Volkswagen nog diep in de buidel moeten tasten om de schadevergoedingen uit te keren. Maar op een verkoopdipje in oktober 2015 na, staan de verkoopresultaten, van zowel nieuwe als gebruikte Volkswagens op de eerste plaats van het eerste kwartaal 2016. Hieruit blijkt maar weer hoe sterk Volkswagen als merk is en hoezeer hun auto’s aan het hart van de consumenten liggen. Dit krijg je echt niet voor elkaar als je rommel verkoopt.  Bovendien weet zowat iedere automobilist dat alle autofabrikanten creatief met de uitstoot-gegevens van hun auto’s omgaan. Dus waarom zou je als Volkswagen-fan in een ander merk stappen? Van ruilen komt huilen is toch het gezegde??

DSC05397 DSC05392

De Nieuwe Tiguan

De sterkte van Volkswagen komt ook door de innovaties die zij doen op hun modellen. Vorige week was de presentatie van de nieuwe Volkswagen TIGUAN. Nu ik kan je vertellen dat je je hieraan helemaal gaat verlekkeren.  Hij is niet alleen super mooi maar er is ook veel aan veranderd in vergelijking met zijn voorganger. Zo is de nieuwe TIGUAN o.a. ruimer, comfortabeler en lichter dan zijn voorganger. Bovendien is het de eerste SUV van Volkswagen op het flexibele MQB-platform. De motoren zijn tot 24% zuiniger en hij kan tot 2,5 ton aan geremd aanhangvermogen trekken. Dus hij trekt je caravan of (paarden)trailer zonder enige moeite overal naar toe. De nieuwe TIGUAN heeft standaard ook veel veiligheid technologieën aan boord, zoals Front Assist met Emergency City braking, Pedistrian Monitoring, Lane Assist en automatic Post-Collision Braking System en nog veel meer. Maar ik zou zeggen: laat de VW-dealer dit allemaal maar aan je uitleggen. Want de TIGUAN is zeer compleet.

DSC05412 DSC05403 DSC05411

Rijden in de nieuwe Tiguan

Ik heb zowel in een diesel als benzine versie gereden, beiden wel met automaat. Ja, en eerlijk is eerlijk, ze rijden als ’n zonnetje. Wat een heerlijk gevoel geeft de TIGUAN je tijdens het rijden. Ze zijn sportief en heel comfortabel, ze zijn behoorlijk pittig. Je kan bij wijze van spreken bij het optrekken de klinkers uit de straat schieten. Ze sturen heel direct en prettig, geen gebonk of inhouden bij het opschakelen en het systeem zorgt ervoor dat de auto zich altijd corrigeert als je over een slecht wegdek rijdt. Aan boord ook weer veel noviteiten en veiligheidsvoorzieningen die in een moderne auto horen, zoals dodehoeksignalering in de buitenspiegels, camera’s voor en achter. Ook het interieur is prachtig en compleet. Ook de achter passagiers ontbreekt het aan niets, zeker niet aan been- en hoofdruimte. Maar ook de buitenkant van de TIGUAN heeft een upgrade gekregen. De auto oogt door een prachtig lijnenspel heel sportief en stoer hij straalt klasse uit. Tijdens de testrit trok ik met de auto veel bekijks in de Berlijnse straten en stond ik stil om er zelf wat foto’s van te maken, dan waren er altijd weer enthousiaste voorbijgangers die er ook ’n foto van wilde maken. Het nieuwe model van de TIGUAN is ontworpen door Marco Pavone en Boris Grell. Hij straalt kracht en dynamiek uit, maar het is ook een prachtig ingetogen design met een mooi karakter. Dus als je op zoek bent naar een “kleurloze” auto die nergens zal opvallen, dan moet je niet voor de TIGUAN kiezen want de TIGUAN valt absoluut op door zijn uitstraling.

DSC05389 DSC05396

De Tiguan R-Line

Stel je wil nog méér TIGUAN, wat geen gekke keus zal zijn? Kies dan voor de R-Line uitvoering. Dit is de mooiste SUV die ik ooit heb gezien. Deze TIGUAN heeft een perfect doorgevoerd lijnenspel waardoor licht en schaduw er een prachtig effect aangeven. De R-line uitvoering straalt nog meer karakter, kracht en mannelijkheid uit. Alleen al het zitten in deze auto geef je opslag het gevoel een man van de wereld te zijn. Ik vermoed dat als je hierin rijdt dat de wereld aan je voeten, pardon banden, komt te liggen. Ik hou er nu maar over op want ik word weer emotioneel zoals ik was tijdens de presentatie.

17 15 20 21 23

Hierbij nog wat zakelijke gegevens.

  • Heel opmerkelijk is dat de nieuwe prijs van de standaard TIGUAN €4000,- lager is dan zijn voorganger, deze is nu €28.790,-.
  • De nieuwe TIGUAN staat vanaf mei bij de Volkswagendealer.
  • De TIGUAN is er met twee benzine- en twee dieselmotoren en leverbaar met DSG-transmissie en/of 4motion.
  • Je kan o.a. ook kiezen of je jouw versie wil uitrusten met een Offroad pakket. Dit kost afhankelijk van de uitvoering van de TIGUAN vanaf €152,- bij de Highline uitvoering en vanaf €312,- bij de Comfortline/Connected series.

DSC05406 DSC05417 DSC05419

Kortom mensen, ga naar de Volkswagendealer en geef je emoties de ruimte om helemaal los te gaan op de Nieuwe TIGUAN.

Jos Huffmeijer voor www.b4men.nl

IMG_2440

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer