MuziekMuziek

Firstlook Festival 2018 – B4men is van de partij!

Het is weer oktober en dat betekend dat er weer een hoop mooie en nieuwe games aankomen! Nu al meer dan 10 jaar op rij is er het Firstlook Festival. Waarbij de eerste jaren je alleen games kon bespelen en er een mainstage was waar je goodies kon winnen, is het nu een volledig evenement met games, een marktplaats waar je verschillende game-gerelateerde spullen kan kopen en kleine evenementen die zich afspelen op de mainstage.

Nick van b4men met Ronny aan de Monster Energy Drink
Om de dag te starten hadden we eerst een heerlijke Monster Energy Drink!

De stands op Firstlook festival

Dit jaar leek het wel iets anders dan normaal. Waar ik hiervoor dacht meerdere stands tegen te komen, viel het dit jaar wel iets tegen. Alhoewel Nintendo in mijn ogen toch echt wel de eyecatcher van dit jaar was. Die stonden namelijk wel met de meeste games die nog uit moesten komen.

Verder hadden ze voor mijn gevoel ook nog een beetje Firstlook Battlecon gecombineerd. Firstlook Battlecon was eigenlijk gamen voor prijzen. Op zich leuk gedaan, alleen had ik liever wat meer publishers gezien die hun games tentoonstelde, want de wachtrijen waren echt een ander verhaal…

Genoeg te gamen?

Waar ik hier mijn vorige alinea mee afsloot, wil ik toch verder op voort borduren. In de breedste zin viel er zeker een hoop te gamen. Maar daarvan waren er vier stands die de gratis game Fortnite hadden om te spelen. Dit was echt super jammer, want ik had liever wat leuke en zelfs aankomende PC games daar op gespeeld.

Rainbow Six Siege op een toffe game pc gespeeld!

 

De wachttijden waren daarom ook echt enorm bij de publishers. Waar het om 9:00 uur al dik een rij van 1,5 uur stond bij Kingdom Hearts 3, werd dit aan het begin van de middag wel dik 3 uur wachten. Ook bij Nintendo waren alle games een minimale wachtrij van 2 uur. Daarom heb ik ook als enige game Super Smash Bros. Ultimate gespeeld van de nieuwe aankomende games. Daar kunnen jullie trouwens zeker een review van verwachten. Wat een top game om te spelen was dat! Zo heb ik vroeger bij vriendjes thuis weleens Super Smash Bros gespeeld en herleefde ik mijn kleine ik. Verder nog even Rainbow Six Siege gespeeld op de PC tegen een esport team. Dan kan je het al raden, we werden echt kei en keihard ingemaakt.

Naast gamen ook hardware!

Naast de games waren er ook verschillende stands te vinden die hardware leveren maar dan wel die iets met gamen te maken hadden. Zo was er een dikke booth van ASUS Republic of Gamers samen met Intel. Waar super dikke zelfbouw PC’s stonden met de nieuwste snufjes op PC hardware gebied!

Wat ook nog een leuke was is dat OnePlus Nederland er stond met een leuke stand! Waar je de OnePlus 6 in je handen kon houden en ook nog een leuke goodiepakket kon winnen, door de beste tijd neer te zetten met een race game. Ik heb natuurlijk twee toestelen gereviewed van ze, namelijk de OnePlus 5T en OnePlus 6. Voor mij hadden ze een super toffe rugtas waar ik mijn laptops in kan stoppen samen met een tof shirt!

Op het tweede scherm kon je meekijken met degene die het spel speelde.

 

Hoe tof! De Oversized OnePlus 6 achter mij had ook echt een Mirror Black uitvoering op de stand! En had ik mijn OnePlus rugzak om

 

Het was wel een leuke dag, alleen vond ik wel dat het toch iets minder was dan het jaar daarvoor.  Ik denk dat het voornamelijk te maken heeft gehad dat er toch wat meer publishers / hardware leveranciers waren die met super grote stands toch wel wat herrie schopte in de tent. Dus voor FirstLook 2019, hoop ik dat die wens in vervulling komt!

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos