MuziekMuziek

OnePlus 5T Review – Een mooi toestel voor een mooie prijs?

Yes! Yes! Een telefoonreview van de OnePlus 5T. De OnePlus 5T is redelijk vlotte upgrade want de 5 is nog geen paar maanden oud. Hoeveel beter is hij dan de 5 en is het echt nog steeds de Flagshipkiller zoals ze hem noemen?

Unboxen van het toestel

Ik was veel te excited om te wachten op goed daglicht om een echte unboxing video te maken, sorry! Dus toen hij thuis kwam heb ik hem meteen opengemaakt en geïnstalleerd. Mijn daily driver (dagelijkse telefoon) was hiervoor dus een iPhone 7 Plus na overgestapt van een Samsung Galaxy Note 4 wilde ik wat anders. Nu weer terug naar Android en eigenlijk kon ik al mijn oude apps super snel installeren en downloaden vanuit de Play Store die tevens met Android 7.0 ook weer flink veranderd is na één jaar niet op Android geweest te zijn.

In de doos zit de telefoon zelf (met screenprotector!), een TPU hoesje. Hier mag menig bedrijf een voorbeeld van nemen! Wat uitleg boekjes, een tooltje om de simkaarthouder te openen en natuurlijk de Dash Charger incl kabel. De eerste impressie was dus zeer goed! Look and feel is vergelijkbaar als mijn iPhone alleen is hij net iets dunner en is de vingerscanner verplaats naar de achterkant.

Het design en de display

Design wise is het echt een topper! Hij ligt fijn in de hand doordat de zijkant netjes afgerond is. De aluminium unibody van de OnePlus 5T voelt ook goed aan maar net te glad voor mij. Dit had ik ook met mijn iPhone 7 plus. Eigenlijk doe ik toch altijd een hoesje om mijn telefoon heen, dus dat is voor mij geen issue meer. Verder heb je nu een dikke 6.01″ Full Optic AMOLED Display met een Aspect Ratio van 18:9, en kwam die van mij met 128GB aan opslag en 8GB RAM geheugen. Het RAM geheugen is voor nu een beetje overkill en kan ervoor zorgen dat je batterij sneller leeg gaat maar voor de toekomst is het wel fijn te hebben. Meestal kan je met Android goed wegkomen met 4GB als je een high end toestel hebt. Er zit een Snapdragon 835 Processor in, die ook gebruikt word door Samsung’s S8, S8 Plus en Note 8. Een vingerprint sensor op de achterkant die je telefoon ontgrendeld in 0.2 seconden. Een ding waar ik heel blij mee ben is de Alert Slider, die je in drie standen kan doen namelijk; Stil, DND (Do Not Disturb) en gewoon geluid.

De display is ook niet misselijk en ziet er supergoed uit! Hij vult namelijk 80.5% van het scherm naar body ratio. Als het zonnetje of fel licht schijnt past hij zich automatisch aan met contrast ook als je bijvoorbeeld een spelletje speelt.

De Dual Camera en Facial Recognition

De eerste camera is een 16MP en de tweede een 20MP camera met beide een 1.7 diafragma. Waarbij je dus in een situatie met minder licht betere foto’s moet kunnen maken. Zo switcht de telefoon zelf naar de tweede camera als er te weinig licht is. Al moet ik zeggen dat ik niet geheel tevreden ben over de camera want zo vind ik mijn iPhone 7 ook met dual camera toch wel betere foto’s maken in een lage licht situatie. Verder heb je ook een portretmodes waardoor de achterkant vervaagd wordt, genaamd het bokeh effect. Heb je een pro modes waar je alles zelf kan instellen!

De voor camera is een 16 MP camera die gewoon goede selfies maakt natuurlijk, maar het toffe is toch de Facial Recognition! Die is zo razend snel dat als je de telefoon oppakt en je het scherm aanzet hij al ontgrendelt is. Dit is handig omdat het soms onlogisch is te ontgrendelen via de vingerprint sensor en dat komt omdat hij op de achterkant zit.

De Performance van de OnePlus 5T

Ik heb het natuurlijk al gehad wat er allemaal qua hardware in de telefoon zit, dat dus echt goed gelijk loopt met de rest van het hogere segment. Hij is buttery smooth en ik heb geen problemen gehad met games die niet lekker liepen. Verder kan je gigantisch veel apps op de achtergrond laten draaien zonder dat hij daardoor trager wordt. Dit komt door het 8GB RAM geheugen en de snelle Snapdragon processor! Zeker voor zijn prijs krijg je toch wel een toestel die gelijk oploopt met de rest, die soms wel twee keer zo duur zijn. Zo heeft OxygenOS nog wel wat leuke trucjes en toffe functies die telefoon nog net even wat fijner maken!

Dash Charge en het verbruik

Voor mij is dit wel één van de belangrijkste onderdelen van een toestel. Hoe snel kan je hem laden en hoe snel gaat hij leeg? Omdat ik mijn iPhone alweer goed gewend was die bijvoorbeeld in de nacht maar 2% verbuikt en ik hiervoor een Note 4 had gehad die razend snel leeg liep maar daar in tegen wel snel laden. Was ik benieuwd hoe OnePlus het had aangepakt en of de nieuwe Android software hier ook al wat verbeteringen in had gebracht.

Dash Charge is het snelladen van OnePlus waarbij de hitte in de oplader gaat zitten en niet in de telefoon zelf zoals bij Quick Charge. Waardoor je tijdens het laden nog zware apps kan draaien zonder dat je telefoon te heet wordt. Het nadeel is dat ik al mijn snel laad apparatuur werkt op Quick Charge, 9 van de 10 Android toestellen gebruikt dat protocol. Nu gaat het laden via mijn powerbank en auto lader dus niet snel en dat is toch wel een groot nadeel dat je dus weer andere laders nodig hebt. Verder is het Dash Charge systeem wel echt snel en is hij zo op 100% dus laat je hem even 15 minuten in de oplader dan kan je er tenminste weer even tegenaan.

OxygenOS Het OnePlus Schilletje Op Android

OxygenOS is een lichte schil bovenop Android zijn systeem zelf. Dit houdt dus in dat je bijna de Stock Android draait zonder extra rotzooi die je vaak meegeleverd krijgt met andere toestellen. Maar juist met toffe toevoegingen waar je juist wat aan hebt! Zo heb ik mijn werk simkaart ook in de OnePlus 5T gedaan en heb ik gebruik gemaakt van Parallel apps dus nu draai ik twee WhatsApp’s tegelijk. Eentje voor prive en eentje voor werk! En zo kan je dit dus ook doen voor Facebook

Conclusie

Het verbuik viel in het begin vies tegen en was ‘Google Play Service’ de boosdoener. Ik heb moeten googlen om het probleem op te lossen en nu gaat hij imiddels minder snel leeg maar toch wel net iets te snel in mijn ogen. Verder is er goed nagedacht over het uiterlijk van het toestel en hebben ze de RFID chip netjes bij de camera geplaatst, en heb ik hem ook al gebruikt om mee te pinnen! Accesoires heb je zat origineel van OnePlus en de kwaliteit daarvan is goed. Ik ben wel minder te spreken over het Dash Charge want je moet toch alle kabels opnieuw kopen en origineel van OnePlus zelf, als je echt gebruik wilt maken van het snelle laden. Verder kreeg ik in het begin al meteen een nieuwe update. Ik hoop dat dit blijvend is voor de komende twee jaar en dat het niet al te lang duurt voor ze een nieuwe Android Pushen naar het toestel. Als je een High end toestel wilt voor een ‘zachtere’ prijs is dit zeker een aanrader! Hij is snel draait op bijna stock android en wordt goed gesupport door de community. Dus als je een beetje een techy bent dan kan je veel uit dit toestel halen.

 

Geschreven door Nick Strijbos

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos