MuziekMuziek

Fiat 500x een auto met glimlach.

 

De fiat 500x een cross-over die in mijn ogen niet heel veel meer te maken heeft met de originele oude Fiat 500. Dat is misschien voor sommige even schakelen maar probeer deze twee even volledig los van elkaar te zien. Daarbij kan ik niet goed vergelijken met een nieuwe Fiat 500 omdat ik deze niet heb gereden. Ik beoordeel deze auto dus volkomen op de rijervaring en zonder vooroordelen van zijn kleinere broertjes.

image

De Fiat 500x 4×4

Ik heb al eerder geschreven dat ik een auto zoek die mij kan laten glimlachen, nou dat begint al bij de reclame van de Fiat 500x. In het echt valt hij zeker niet tegen en oogt hij leuk! Nee, het is niet de stoerste auto of grootste 4×4. Deze auto staalt uit wat ie is “fun”! De Fiat die ik mee kreeg heeft niet de mooiste kleur naar mijn smaak en even wennen was het feit dat het een diesel was. De eerste meters voelde goed en vertrouwd, de auto voelt helemaal niet groot. Mijn vrouw kon niet wachten om zelf eens een rondje te maken. Zij is geen held als het om auto’s gaat en al helemaal niet die grote bakken waar ik van houd. De Fiat 500x kon haar wel verleiden en eenmaal rijdend werd zij helemaal happy. Het gaf mij even de ruimte om zelf naar de opties te bekijken en die zitten er zeker genoeg op. Een grote ronde knop op het middenconsole geeft keuze in drie verschillende standen namelijk normaal, 4×4 en sport, dat moet ik even proberen.

DSC00918Mijn vrouw nog achter het stuur en nu met de sportstand op. Ik zie een heel grote glimlach ontstaan als zij het gaspedaal intrapt en de auto met de turbo erop vooruit schiet. Die is voor mij, doe er maar een strik omheen deze is voor ons. Jammer voor haar we hebben maar een weekje met de Fiat 500x.

DSC00842 DSC00846 DSC00853

Mijn rijervaring met de Fiat 500x

De Fiat 500x heeft een 2.0 turbo diesel (automaat) onder de motorkap en een 9 traps-automaat. Geloof mij dat wil wel!! De diesel is wel aanwezig bij lage snelheden en ik moet hier echt aan wennen. Voelt de auto niet groot maakt hij het geluid van een vrachtwagen hahaha. Op dinsdag kon ik eens lekker los gaan met de auto, die dag heb ik een training in Best en s’avonds moet ik naar Woerden. Kortom ik mag even kilometer vreten. Hier komt mijn glimlach echt op mijn gezicht. Hier is deze auto voor gemaakt. Hij rijdt heerlijk en de 9 traps-automaat maakt hem super rustig en erg zuinig. Iets wat mij opvalt is dat het gaspedaal zwaar aanvoelt, wat ervoor zorgt dat je heel gedoseerd kan rijden. Trap je het pedaal echter stevig in dan trekt hij zelfs bij hoge snelheid de straatstenen nog uit de straat (ideaal voor inhalen of gewoon om lekker te spelen). Iets wat ik na heel veel kilometers begint te missen is een goede lendesteun in de stoel. Zeker bij grote afstanden is dat wel erg prettig. Verder zat werkelijk alles op en eraan, denk aan mooie xenon verlichting, lcd touchscreen met navigatie en achteruitrijcamera en heel erg mooie tabak lederen bekleding. Deze uitvoering van de Fiat 500x was ook de duurste die er is……..€43.000,- en hij is voor jou (slik). De Fiat 500x is al wel verkrijgbaar vanaf 19.995,- en dat klinkt toch al een heel stuk vriendelijker.

DSC00869 DSC00870 DSC00879 DSC00884 DSC00886

Fiat 500x plus en min punten

Pluspunten:

-Rijgedrag, de Fiat rijdt geweldig en blinkt echt uit op de snelweg.

-Ruim en voelt toch compact

-Zuinig en toch heel snel

Minpunten:

-De diesel is bij lage snelheden aanwezig

-De lendensteun die ontbreekt

-De prijs van deze Fiat 500x is erg veel (helaas voor mijn vrouw hahaha)

DSC00895 DSC00901

Conclusie na een weekje Fiat 500x

De Fiat 500x is een erg leuke auto en heeft met zijn 4×4 stand ook echt nog wel iets stoers over zich. Is dit een echte B4men auto? Ja en nee, door zijn kleur mist hij wel de stoere uitstraling maar hij maakt dat wel weer helemaal goed met zijn rijgedrag. De Fiat 500x krijgt van mij een verdiende 7,5

DSC00909

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer