MuziekMuziek

Mijn favoriete series op Netflix

Veel tijd om televisie te kijken hebben wij (helaas) niet, maar zo af en toe wil je toch eventjes kunnen ontspannen. Als wij televisie kijken dan is het vaak iets van Netflix of een programma wat we hebben opgenomen. Voordat je denkt dat dit een gesponsorde post is, ik krijg hier helemaal niets voor en ook mijn Netflix abonnement betaal ik gewoon zelf. Wat ook een steengoede serie is en wat wij zelf niet op Netflix gekeken hebben, is de serie Gomorra. Ik zag een paar dagen geleden dat deze serie inmiddels ook op Netflix te bekijken is…zeker doen! Echt steengoed. Gomorra gaat over de Napolitaanse Maffia en het reilen en zeilen binnen de Maffia. Het is rauw, het is spannend en het is zeker intrigerend. Ik heb begrepen dat er inmiddels meerdere seizoenen zijn, maar wanneer die in Nederland te zien zijn, ik heb geen idee. Ik hoop we snel want het einde van seizoen 1 smaakt zeer zeker naar (veel) meer!

Marco Polo

Deze serie staat voor ons echt op nummer 1, wat een waanzinnige serie! We hebben echt avonden gehad dat we van te voren hadden afgesproken om op tijd naar bed te gaan en dat we uiteindelijk pas om 01.30 in bed lagen omdat we gewoon niet konden stoppen met kijken. Wat een enorme domper was het ook dat seizoen 1 afgelopen was en je 1,5 jaar moest wachten op seizoen 2. Nu hebben we afgelopen week de laatste aflevering gekeken van seizoen 2 en Marie Louise was gewoon echt boos dat we nu weer een hele tijd moeten wachten op het derde seizoen. Diegene die haar volgen op Facebook hebben dat ook uitgebreid kunnen lezen 🙂 Het verhaal gaat over de ontdekkingsreiziger Marco Polo die door zijn vader als onderpand verkocht wordt aan het hof van Koeblai Khan. Koeblai Kahn is de kleinzoon van Dzjengis Khan die in de 13e eeuw over Mongolië heerst. Aan het hof voorziet Marco Koeblai Khan van zijn zienswijzen op de wereld, terwijl Kublai bezig is om zijn imperium naar China uit te breiden. De serie is echter niet in Mongolië en China gefilmd maar in Italie, Maleisië en Kazachstan.

Narcos

In het begin trok deze serie ons eigenlijk niet zo aan, maar na 1 aflevering gekeken te hebben waren we verkocht. Narcos is een Amerkiaanse televisieserie over de DEA jacht op Pablo Escobar en zijn Medelinkartel. Het is zo goed gefilmd en zo realistisch dat je echt meteen meegenomen wordt in het verhaal. Het is ook echt ongelofelijk dat dit echt gebeurd is en dat maakt het kijken nog veel intrigerender. We moeten helaas nog een paar maanden wachten op het 2e seizoen, deze gaat 2 september 2016 van start. Wij zitten er dan in ieder geval helemaal klaar voor!

Cooked

Heel iets anders dan Marco Polo en Narcos, maar ik vond deze serie zeer intrigerend. Cooked gaat in op verschillende manieren van voedsel bereiden en kijkt dan naar de culturele en evolutionaire gevolgen van deze kook methoden op onze gezondheid. De serie bestaat uit vier afleveringen die zijn verdeeld in de thema’s vuur, water, lucht en aarde. Het heeft mij in ieder geval echt aan het denken gezet over onze manier van eten en de manier waarop wij met eten omgaan. Het was een echte eye opener en als je houdt van koken en eten, dan is deze serie echt de moeite waard om te kijken.

Breaking Bad

Zoals al eerder aangegeven kijken wij dus weinig televisie en wij zijn dan ook pas sinds 2 weken begonnen met het kijken van Breaking Bad. Iedereen had het erover, dus won de nieuwsgierigheid. Vind ik het net zo goed als Narcos en Marco Polo, eigenlijk nog niet. Misschien is het een kwestie van in komen, dus we geven nog niet op 🙂 Het verhaal gaat over Walter White die scheikundeleraar is. Zijn vrouw is zwanger van hun tweede kind, maar een gelukkig periode is het niet. Walter heeft namelijk te horen gekregen dat hij terminaal ziek is. Om ervoor te zorgen dat zijn gezin niet in de financiële problemen raakt als hij komt te overlijden, schakelt Walter over van Scheikundeleraar naar het leven als een crimineel. Met hulp van één van zijn leerlingen maakt en verkoopt hij de drug Crystal Meth.

Making a Murderer

Wauw, wauw en nog eens wauw! Wat een bijzondere documentaire was dit om te volgen. De documentaire is gefilmd over een periode van 10 jaar en gaat over een man genaamd Steven Avery. Steven Avery heeft 18 jaar onschuldig vastgezeten voor verkrachting als hij 2 jaar na zijn vrijlating wordt aangehouden voor de moord op Teresa Halbach. Deze serie laat zien hoe ongelofelijk bureaucratisch de Amerkiaanse wet in zijn werk gaat. Dit verhaal gaat in iedere vezel van je geest zitten en laat je niet meer los. Zeker Marie Louise heeft vaak echt vloekend op de bank gezeten, zij leeft zich soms iets teveel in hahaha. Inmiddels heeft Netflix bevestigd dat er een tweede seizoen komt van Making a Murderer.

Welke serie/series volg jij graag en raadt jij ons aan. Laat het weten in de comments of onderaan het artikel op de B4men Facebook pagina.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Suits, Dexter, the Mentalist, Bates Motel.

    Verslavende series!
    Marco polo vind ik eigenlijk erg tegenvallen maar dit is natuurlijk een kwestie van smaak 😉

Written by Jan Willem Huffmeijer