MuziekMuziek

‘Wat kijken we deze maand?’ met o.a. de F1 documentaire, Clint Eastwood als veteraan en The Walking Dead

Maart is wat betreft series een vrij rustige maand, maar aan films niets te kort. Zo krijgen we weer een nieuwe Marvel film in de bioscoop en verschijnt alom bekend regisseur en acteur Clint Eastwood weer op het witte doek als oorlogsveteraan. Ik pak er zoals altijd op de eerste van de maand weer een aantal interessante titels tussenuit, check dus snel of er iets voor jou tussen zit!

Nieuwe seizoenen van series

Ik wil graag aftrappen met de aankomende Netflix Original Formula 1: Drive to Survive. Hierbij wil ik even vooropstellen dat ik mij absoluut geen F1-fan kan noemen, maar mijn god, wat ziet deze trailer er tof uit. Het bracht me op het puntje van mijn stoel en ik zat er vanaf het eerste moment middenin. Ik ben echt gek op films en series waarbij de energie, adrenaline en emoties door het dak vliegen. Als de documentaire reeks op 8 maart net zo sterk gaat zijn als de trailer, spring ik een gat in de lucht.

Daarnaast verschijnt de detective serie Luther verschijnt op 31 maart met een vijfde seizoen. Na vier jaar van afwezigheid, mogelijk we gelukkig weer genieten van deze sensationele serie. 

Ook hebben we op de valreep nota benen vandaag nog te horen gekregen dat de zombieserie The Walking Dead met alle acht de seizoenen op Netflix verschijnt. Voorheen is de serie op het platform te bekijken geweest en vervolgens spoorloos verdwenen. AMC, product van The Walking Dead werkt inmiddels alweer aan een negende seizoen. Hoelang de serie nog doorgaat blijft gissen. 

Nieuwe films in maart

De Jurassic Park films onder regie van de enige echte Steven Spielberg komen als trilogie op Netflix terecht. Inmiddels is de volgende trilogie binnen de franchise, Jurassic World, van start gegaan, het gaat dus een kwestie van tijd worden voor ook deze films op Netflix verschijnen. Daarnaast komt ook de in scène gezette documentaire The Blair Witch project uit 1999 naar Netflix. 

Wat betreft aankomende films in de bioscoop is het ook zeker niet mis. Op 6 maart wordt er wederom een nieuw stukje uit het Marvel universum verhaald, dit vanwege de aankomende film Captain Marvel. Ook pikt Clint Eastwood weer een mooie rol als ex-oorlogsveteraan in en speelt hij hierin samen met topper Brandley Cooper. Dit allemaal in The Mule, vanaf 7 maart in de bioscoop. 

Ben jij na de Netflix Original Polar met Mads Mikkelsen nog niet uitgekeken op deze Deense acteur? Mooi, vanaf 14 maart is hij namelijk weer in de bioscoop te zien in de film Artic. Nadat een man als enige overlevende na een vliegtuigcash neerstort op de Noordpool, moet hij een dodelijk tocht aangaan om de bewoonde wereld weer terug te vinden. 

Sinds Joran Peele met het geniale Get Out kwam, volg ik de regisseur op de voet. Peele is terug, deze keer met het veelbelovende Us. Het verhaal is nog geen touw aan vast te knopen, gelukkig laat ik me persoonlijk dan ook liever juist verrassen. In ieder geval zit ik er op dag van release voor in de bioscoop, de recensie zal dan ook snel volgen. 

De Oscars in vogelvlucht

Ik kan als filmliefhebber de maand bij B4men niet afsluiten zonder even kort door de belangrijkste Oscaruitreikingen te gaan. Zo heeft Green Book een Oscar gewonnen voor Best Film en werd Rami Malek geheel terecht verkozen als beste acteur, uiteraard vanwege zijn rol in Bohemian Rhapsody. De prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol is gegaan naar Olivia Colman door haar rol in The Favourite. Ook regisseur Spike Lee mocht de prijs voor Beste Bewerkte Scenario in ontvangst nemen voor zijn film BlacKkKlansman. Hier laat ik het dan ook weer bij wat betreft alweer 91eOscaruitreiking. 

Voor je het weekend in gaat, bekijk nog even deze brute trailer van Formula 1: Drive to Survive:

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer