MuziekMuziek

Fashion News: Bound Amsterdam is high fashion met een sympathiek gezicht.

Vanochtend waren we uitgenodigd bij de lancering van een nieuw Nederlands mode merk Bound Amsterdam. Aangezien er weinig is voor mannen op het high fashion gebied zijn we gelijk naar Amsterdam gereden. In een ruimte die ik nog kende van een fotoshoot die ikzelf daar heb gedaan, was de eerste presentatie van de collectie van Bound Amsterdam.

Bound_Amsterdam_high-res-e1444674938656

Bound Amsterdam

We werden ontvangen door de twee sympathieke gezichten achter het merk. Maras Rejaän (ontwerper) en Sheila Lopes Afonso (zakelijk brein) hebben met Bound Amsterdam echt iets bijzonders neergezet. De collectie springt er niet uit met kleuren en bijzondere ontwerpen die door bijna niemand gedragen zullen worden, Bound Amsterdam blinkt uit in de keuze voor mooie materialen en de beste kwalitatief mogelijk manier van produceren. Bijzonder aan de kleding is ook het feit dat het heel erg unisex is. Unisex is erg lastig, toch is het Bound Amsterdam bijzonder goed gelukt om kleding te maken die mij maar ook Marie Louise aansprak. De kleuren zijn rustig en de stoffen rijk, bij een aantal stukken is er gekozen voor een bijzondere print. Deze print is geïnspireerd op de tattoo kunst uit Indonesië, hier komt Maras vandaan en zijn afkomst is dus op een subtiele manier in de collectie verwerkt.

image

Bound Amsterdam maakt Fashion sympathiek

Naast het bekijken van de collectie hebben we ook uitgebreid gesproken met Sheila en Maras. Wat het gesprek erg leuk maakte, was de overeenkomsten die wij hebben als startende jonge ondernemers. Het stel onderneemt op dezelfde manier als dat wij hier thuis doen, Maras is de creatieveling en Sheila is de zakelijke van het stel. De ambitie die zijn hebben met Bound Amsterdam is groot maar met duidelijke stappen en zeker haalbaar in mijn ogen. De sneakpeak die wij kregen op de wintercollectie laat zien dat zij iedere collectie verder willen groeien zonder in te boeken aan kwaliteit. De stoffen blijven erg mooi en rijk en de productie van de kleding is in Italië onder de juiste omstandigheden. Kortom Bound Amsterdam is voor ons een merk om de komende jaren in de gaten te houden en wij wensen hen een mooie start en een nog mooiere groei de komende jaren toe.

image image image image image image Bound Amsterdam 1 Bound Amsterdam 3 Bound Amsterdam

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer