Pittige kip uit de oven

Dit recept van pittige kip met chilisaus uit de oven is zo makkelijk en zo snel te maken dat ik jullie dit niet wil onthouden. Het voordeel van dit ovengerecht is dat je het met van alles kan eten. Niet heel verwonderlijk denk, maar wij eten hem het liefst met zelfgemaakte friet. Je kan deze kip echter ook met bami, nasi of met stokbrood eten. Mocht je nu overhouden, geen probleem! Pluk de overgebleven kip en bak de volgende dag even op in een koekenpan met wat olie. Serveer op een vers pistoletje met sla, bosui en wat extra chilisaus…super lekker! Wil je meer lekkere recepten? Neem dan ook eens een kijkje op onze foodblog Familie over de Kook.

 

Wat heb je nodig:

750 gram kipfilet

1/2 bosje peterselie

bekertje crème fraîche

200 ml chilisaus

4 bosui

zeezout/zwarte peper

50/75 gram geraspte kaas

Hoe maak je kip met chilisaus klaar:

  • Verwarm de oven voor op 180 hetelucht
  • Dep de kipfilets droog
  • Bestrooi ze met zeezout en zwarte peper
  • Vet een ovenschaal in met olie en leg de kipfilets erin
  • Meng de crème fraîche met de chilisaus
  • Hak de peterselie fijn en meng dit door de saus
  • Verdeel de saus over de kipfilets
  • Hak de bosui in fijne ringetjes en bestrooi de helft hiervan over de kip
  • Bestrooi nu de kip met de kaas en bak de chili kip 30 minuten in de oven
  • Als de kip klaar is, bestrooi met de overgebleven lente ui en besprenkel eventueel wat extra chilisaus over
  • Serveer met hetgeen wat jij lekker vindt!

Zo simpel kan het leven zijn ????

EET SMAKELIJK!

Zoals ik eerder al zei, je kan dit gerecht eten met rijst of  met frietjes…maar net wat je lekker vindt.

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments
  • Lijkt mij lekker, ga hem binnenkort maken op de BBQ maar dan met kippendijen lijkt mij net even iets lekkerder 😉

  • Was weer een prima gerecht om te maken erg makkelijk en erg lekker.
    Zelfs die kleine jongen van 2 likte zijn vingers er bij af.

Written by Jan Willem Huffmeijer