MuziekMuziek

Met de El Dorado Rum 12 yo kan je zomer beginnen. Recept voor een zomerse cocktail!

Rum, het is een bijzonder product. Waar heel veel soortnamen enorm beschermd zijn is rum een redelijk vrij product. Daardoor zijn de verschillen in merk, land en soort suiker heel groot. Dit is aan de ene kant best lastig wanneer je rum wilt gaan ontdekken, de ene rum is echt de ander niet. Ik persoonlijk vind deze verschillen juist gaaf en maken het tot een uitdaging om de lekkerste rums te gaan ontdekken. De rum die ik nu voor jullie ga uitlichten is een persoonlijke favoriet geworden. Ik heb ook de oudere broertjes van El Dorado gedronken en ook deze worden later uitgelicht op de blog.

P6221460

El Dorado 12 years old Rum

El Dorado Rum wordt geproduceerd in Guyana door Demerara. Het bijzondere aan Guyana is het klimaat, dit heeft een heel gunstig effect op de Rum. De hoge luchtvochtigheid en de constante temperatuur zorgen ervoor dat jonge rums snel volwassen worden. Dat moet ook wel, want het verlies door verdamping is dan ook vrij hoog. Hierdoor ontstaat de perfecte uitwisseling van het houten vat met de drank in het vat. Daardoor is een rum van 8 jaar oud te vergelijken met een rum van 16 jaar oud uit een kouder klimaat. Binnen de rum is het gebruikelijk dat de leeftijd op de fles een aanduiding is van de oudste rum van de blend. Bij de El Dorado rum hebben ze gekozen voor het Schotse systeem, waarbij de leeftijd op de fles het jongste bestandsdeel aangeeft. Dit maakt gelijk een heel groot verschil in smaak, of je een blend krijgt met als oudste hoofdbestanddeel van 12 jaar of wanneer dit het jongste hoofdbestanddeel is.

P6221465

El Dorado 12 years old Rum proefnotitie

Kleur: Diep goud

Geur: Complex, een geweldige zachte geur van rozijnen, pruimen, koffie en chocolade.

Smaak: Zacht en vol van smaak. Een bijzonder zacht zoete smaak die veel complexer is dan ik van een 12 jaar oude rum had verwacht. Het is verwarmend, zomers en verdient het om heerlijk van te genieten.

Afdronk: Zoet. De afdronk is het enige waar deze rum nog net een beetje dun is.

P6221462

El Dorado Rum ook in de zomer

Rum is voor veel mannen toch een winterdrank. Raar eigenlijk, want er is geen drank meer verbonden aan tropische landen als rum. Nu is deze rum bijna zonde om te mixen, toch is het erg gaaf om er een heerlijke cocktail mee te maken. Bedenk goed dat wanneer je een cocktail maakt, dat je krijgt wat je erin stopt. Dus kies voor een mooie basis drank en niet voor een drank die je ook niet puur zou drinken. Tijd om met deze rum een zinnenprikkelende cocktail te maken die een zomerse hete avond in gang kan zetten.

P6221468

Dark Paradiso

  • ijsblokjes
  • 6 cl. El Dorado Rum
  • 2 cl. grapefruitsap
  • 1 cl. grenadine
  • ginger ale

Neem een groot glas en verkoel dit alvast met ijs. Snijd een grapefruit door en bewaar een partje voor de garnering. Doe in het glas de El Dorado Rum, grapefruitsap en de grenadine. Goed roeren en daarna aanvullen met ginger ale. Nu kan je heerlijk in het zonnetje gaan zitten en genieten van een heerlijke cocktail.

P6221471 P6221473 P6221477

Cheers!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer