MuziekMuziek

Eerbetoon aan de spirit en de cocktail.

Een eerbetoon aan de sterke drank?? Is dat echt nodig??

In Nederland is de laatste jaren de sterke drank weer in opkomst, uiteraard ligt de whisky ver aan kop. Gelukkig gaan deze drinkers ook weer verder kijken en zien een wereld vol met mooie dranken en verhalen. Helaas wordt er nog maar erg weinig geschreven over deze mooie verhalen bij de dranken. Ik ben zelf vorige week op uitnodiging van Diageo Reserve Brands bij een cursus schrijven over spirits geweest. Ondanks mijn toch al grote interesse in dranken stond ik die avond buiten met een schat aan ervaring en mooie verhalen. Deze verhalen zullen jullie zeker snel gaan lezen op de site. Wat ik het allermooiste vond aan de cursus…….er was geen whisky!! Niet??? Jammer??? Nee!!! Het gaf de andere dranken eens de kans om zich te laten zien. Wodka, Gin, Rum en Tequila waren de grote sterren. Deze dranken zal ik stuk voor stuk in een artikel de komende weken met jullie verder uitdiepen.

diageo-2

De Cocktail

 

Nog een leuke boodschap die avond ” de cocktail is terug”!! Maar is een cocktail dan niet hopeloos ouderwets?? Hahaha echt niet. Er zijn zoveel cocktails van heel klassiek tot stoer en modern!! Alles kan en mag weer. Heel belangrijk is wel de bewust wording die er bij komt kijken……Huh??!! Ik bedoel dat het heeeel belangrijk is om eens heel goed na te denken over welke drank je in je cocktail gebruikt. Kijk eens maar eens naar de whisky , ieder merk of soort heeft zijn eigen smaak en karakter. Bij andere dranken is dit net zo!! de ene gin is absoluut de andere niet. Het is soms best lastig om de verschillen te proeven en wanneer je alle verschillende dranken en merken moet gaan kopen ook een heel dure hobby. Om dit probleem op te lossen heb ik een aantal oplossingen bedacht.

Cool-Cocktails

 

– De belangrijkste volg mijn blog!! hahaha ik ga mij meer verdiepen in de spirits en zal mijn blog een stuk breder gaan maken op dit gebied. Niet alleen maar whisky maar ook de ander spirits zullen goed aan bod komen.

– Ga eens naar een goede cocktail bar, zij ontvangen je graag en willen je alles vertellen over de kunst van het cocktail maken. Een goed bartender weet alles van zijn dranken en kent alle verschillen!! Een heel goed aanrader is de Bar Ivar de Lange, Cafe Demain in Nijmegen voor info klik hier.

Bron foto: venuez nl
Ivar de Lange Bron foto: venuez nl

 

– Zoek een goede slijter. Tegenwoordig mag een slijter weer schenken in de winkel. Een slijter gaat natuurlijk niet 20 flessen opentrekken om daar dan maar 1 glaasje uit gaan schenken. Een onafhankelijke slijter is vaak net wat breder gesorteerd en heeft vaak ook een bredere kennis. Een slijter is veel meer bereid iets te doen voor een vaste klant….dus bouw een band op met je slijter!!

 

Cheers,

 

Flaming_cocktails

Nog even dit

Dranken of spirits zijn geen drankjes die je zomaar achterover moet klokken, ga bewust met je drankgebruik om. Ik wil ook heel duidelijk stellen dat ik jullie niet wil oproepen om zoveel mogelijk te drinken!! Doe het rustig aan en geniet van de dranken zoals dat hoort!!

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer