MuziekMuziek

De zomer cocktail! De Gin Tonic!

Super drankjes!

Bij het woord cocktail wordt vaak aan ander soort drankjes gedacht maar de gin tonic is een echte cocktail!! Het leuke van deze cocktail is dat hij naast super lekker ook nog eens echt mannelijk is. Nu is het maken van een gin tonic natuurlijk niet zo moeilijk. Dat is nu juist de uitdaging die ik jullie wil laten zien…hoe maak je van een heel simpel drankje toch iets spannend.

Gin

25-gins-1024x624

 

Het maken van een cocktail begint bij de basis de keuze voor je drank. Kijk je hebt Gin en je hebt Gin. Daarin zit nu die finesse en doordachtheid die ik graag zie. Durf eens verder te kijken dan de standaard merken die je kent. Ik snap dat het niet altijd mogelijk is om zomaar alles te kopen en te proeven. Het slimste wat je kan doen is eens een kijkje nemen in een cocktailbar en ook gewoon eens vragen wat de bartender gebruikt en waarom. Een goede bartender zal je graag alles vertellen over de dranken, de cocktails en hij kan je ook het verschil laten proeven dus de verschillende merken en soorten van een drank.

 

Tanqueray NO. Ten

DSC03969

Ik kreeg in mijn zoektocht naar een goede gin deze Tanqueray NO. Ten op de cursus schrijven over sterke drank mee naar huis. Een hele mooie gin in een nieuwe fles. De fles is een eerbetoon aan de verse citrusvruchten die worden gebruikt om de Gin zijn unieke smaak te geven. De vorm van de fles is gebaseerd op de vorm van een citruspers. Ik ben echt al jaren geen fan van Gin…….een mond droog trekkend drankje wat een parfum achtige smaak in de mond achter laat. Ik was dus best een huiverig toen ik aan de gin moest. Maarrrrrr ik was echt enorm verrast door deze echt wel lekkere Gin. De frisse geur van citrus en ook het zoete van grapefruit komen verkwikkend de neus binnen. De smaak is rijk met kruidige tonen  en ik proef een beetje anijs. Maar waar Gin dan vaak begint aan het droog trekken van je mond blijft deze fris en echt lekker soepel in de mond. Voor een drankje van 47,3 % is hij echt heel zacht van smaak. Dit maakt deze gin dus ook echt heeeel gevaarlijk hahaha. Voor mij is deze gin echt een heel lekkere verrassing voor deze zomer.

DSC03970

Tonic

Uiteindelijk is het met tonic precies hetzelfde als met de gin……kies bewust eens voor een ander merk en kijk of je het verschil kan proeven. Het gaat mij om je bewust te laten worden dat je los bent van commercie en je altijd je eigen keus kan maken. Doe dit zeker en laat je niet misleiden door de grote bekende merken die er zijn.

DSC03974

Mijn Ultieme Gin Tonic

Neem een groot glas en vul deze met ijs….nee geen twee blokjes maar royaal vullen!! Schenk dan over het ijs een deel gin in mijn geval van Tanqueray NO. Ten. Ik ben gek op grapefruit en een paar druppels grapefruit mogen bij mij niet ontbreken. Nu vul ik mijn glas met de tonic, ik  kies graag voor eenpersoons flesjes, dat maakt het voor iedereen makkelijk om zelf te bepalen hoeveel tonic je naar eigen smaak in je gin tonic wilt hebben. Simpeler worden de cocktails echt niet…..maar hé wie wilt er nu heelveel moeite moeten doen wanneer je lekker met je vrienden in het zonnetje zit op een mooie zomerse namiddag.

Proost

 

t10-new-03

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer