MuziekMuziek

Autoreview: De Ford Mustang Bullit is een beleving.

Jan Willem Huffmeijer bij de Ford Mustang V8 Bullit

De Ford Mustang Bullit 5.0 V8, dit is de auto die ik voor een kleine week mocht testen. Het werd eigenlijk niet echt een test maar meer een beleving. Deze auto valt niet te testen maar deze auto moet je gewoon keihard beleven! Het werden een paar dagen vol lol voor mij en de kids. Whahaha en heel de buurt heeft ook genoten van de auto. Was het niet van het zicht, dan was het wel van het waanzinnige geluid van de V8 motor. Voor deze review ben ik naar een bijzondere lokatie gereden voor een paar te gekke foto’s.

Ford Mustang 5.0 V8 Bullit

De Ford Mustang Bullit 5.0 V8

Ik ben een echt Amerika gek als het om auto’s gaat. Ik houd van groot, dik en spierballen. Er is daarin weinig wat kan tippen aan een Mustang. The alltime American favorite musclecar. Ook voor mij is dit echt een bijzondere auto. Eerlijk is eerlijk, niet iedere uitvoering vind ik even geslaagd. Echter is deze legendarische Bullit versie meer dan briljant! Op het oog is deze auto misschien niet eens zo heel spannend. Hij is donkergroen en totaal niet schreeuwerig maar juist bijna onopvallend. Ik zeg wel bijna!! Want dit ging over de voorkant. Ik vind de achterkant dan juist weer wel heel dik…..I like big buts!! Het geeft de auto een spannende balans. Wanneer de deuren opengaan, blijft deze balans helemaal overeind. De auto heeft qua interieur een klassieke en echte mustang uitstraling. Toch zijn alle moderne gadgets aanwezig maar daarover later in de review meer.

Wat maakt een Mustang een Ford Mustang Bullit?

De Bullit uitvoering van de Ford Mustang is een heel bijzondere. De Bullit die ik reed, is de enige op Nederlands kenteken. Dat geeft wel aan hoe bijzonder deze uitvoering is. De Bullit versie van de Ford Mustang is een eerbetoon aan de legendarische Mustang uit de film Bullit. In de film Bullit uit 1968 met Steve McQueen, zit een waanzinnige scene waarin Steve McQueen rijdend in een Ford Mustang GT achter een Dodge Charger aanzit. Dit gaat door de straten van San Francisco waarin ze berg op en af scheuren. Het is deze scene die de Ford Mustang een legendarische status gaf. In de nieuwe Ford Mustang Bullit zitten dus veel verwijzingen naar de auto uit de film. Voor iedereen die nog even wilt genieten van deze geweldige scene, waarin je achtervolging ziet zoals hij voor mij altijd mag zijn.

De Ford Mustang Bullit autoreview

Oke, dat de auto legendarisch is weten we nu wel maar hoe rijd hij eigenlijk. Deze vraag kreeg ik heel vaak en eigenlijk is er geen eerlijk antwoord op deze vraag. Er zitten zoveel tegenstrijdigheden aan deze auto, dat het heel moeilijk is om deze vraag te beantwoorden. Zo is de prijs van deze Bullit in Nederland € 120.000,- echter kan je de auto door zijn V8 motor niet vergelijken met andere auto’s van die prijs. Want als je alle belastingen van de prijs afhaalt, houd je een prijs van ongeveer € 45.000,- over. Het is dus eigenlijk helemaal niet zo’n luxe auto. Daarnaast is het een echte Amerikaanse musclecar met een echte 5.0 V8 motor. Waarom benadruk ik dit zo…..dat komt omdat wij in Europa heel andere motoren gewend zijn. Eigenlijk zijn de motoren een afspiegelingen van de continenten zelf. Onze motoren draaien het best in het “veilige” midden. Trek eens op en je zal merken dat de auto het beste vooruitkomt vanaf 2500 toeren tot ongeveer 4000 toeren en dan is het wel over. De Mustang werkt even iets anders!! De auto komt als een malle van zijn plaats en trek geweldig tot 2500 toeren, vervolgens komt er het midden……uhhhh welk midden?? Er gebeurt eigenlijk niet zoveel. Totdat de auto bij de 4500 toeren komt en dan gebeurt waar iedereen deze auto om rijdt. De V8 komt niet een klein beetje tot leven maar ontploft werkelijk onder je kont vandaan! De brul die uit de motor komt is ongekend en de power waarmee de auto zich laat lanceren is briljant. De auto sprint zonder enige subtiliteit naar 6500 toeren, het moment waarop je je bedenkt dat het tijd wordt om te schakelen. De terugval is in het gebeid rond de 4500 toeren dus de race naar de volgende 6500 is weer begonnen. Echt, er is toch niemand die hier niet blij van wordt.

Rijd de Mustang wel lekker?

Oké, ik heb dus eigenlijk nog geen antwoord gegeven op de vraag of hij lekker rijd. Nou nee eigenlijk niet. Nogmaals, de auto is echt in niets subtiel. Deze auto is geen bochten meester en wanneer je hem op hoge snelheid een bocht in stuurt, dan hoop je er ongeschonden doorheen te komen. Hij sputtert en pruttelt maar jongens daar gaat het bij deze auto helemaal niet om!!! Deze auto rijd je niet omdat je lekker wilt rijden, deze auto rijd je omdat je wilt leven. Rauw, zonder concessies en balanceren op een gevaarlijk randje. Dat is wat past bij deze auto en bij de rijders van deze auto. Deze auto is een jongensdroom en ieder grote “oudere” kerel die erin stapt wordt spontaan een klein ventje, wat het geweldig vindt om uitgedaagd te worden. Waarom dat veilige midden…. dat is maar saai toch?! Ik stapte regelmatig met het zweet in mijn handen en onder mijn oksels de auto uit maar wel met een smile van oor tot oor en met een twinkeling in mijn ogen die geen andere auto teweeg kan brengen. Hoezo rijd hij lekker?? Deze vraag past helemaal niet bij deze auto.

Mijn kleine week in de Mustang Bullit

Zoals je kan lezen ben ik heftig onder de indruk van de auto. Ik heb echter niet alleen in de auto gezeten. Ook mijn kids en vrouw konden de Ford Mustang Bullit wel waarderen. De auto is eigenlijk nog verrassend ruim. De achterbank bied twee ruime plaatsen voor kinderen. Wanneer volwassenen achterin gaan zitten, wordt het wel wat krapper maar dit komt meer door het gebrek aan hoogte, beenruimte heb je voldoende. De kofferbak is echt heel ruim en hier kan je echt veel in kwijt. Maar niet alleen wij waren onder de indruk. Hoe mensen op de auto reageren is echt geweldig. Ik heb nog nooit zoveel reacties gehad. Van duimpjes tot mannen die roepen “gave bak ouwe”! Deze auto doet niet alleen iets met mij maar doet ook iets met de mensen die de auto zien of horen. De allermooiste reactie kwam van een klein mannetje van ik schat ongeveer 4 jaar. Wij waren even boodschappen doen en toen wij terug liepen hoorden wij hem tegen zijn moeder zeggen dat hij het echt een hele mooie auto vond. Wanneer het je lukt om als merk een auto te bouwen die een jongetje, wat verder nog geen verstand heeft van merk, waarden of historie, bestempeld als een hele mooie auto… dan doe je echt iets heel goed! Eigenlijk reageerde bijna iedereen zoals dat jongetje, alleen niet meer zo vrij en zo recht uit het hart. Toch zag je mensen lachen wanneer je de roffel van de V8 hoort. Wij hebben mensen fotograferend en filmend achter ons gehad. Deze auto rijd je dus niet alleen voor jezelf maar deze auto is goed voor iedereen om je heen.

Een geweldige foto van de Ford Mustang

Wat moet je meer vertellen over deze Mustang

Zoals je leest heb ik eigenlijk nog heel weinig over de auto zelf verteld. En dat is misschien ook helemaal niet zo heel boeiend. Deze auto zullen heel weinig mensen kopen in Nederland. Dus wanneer je echt geïnteresseerd bent in alles wat deze auto kan en aan opties, check dit bij Ford op de site. Ik denk dat weinig mensen de auto ooit zullen bezitten maar dat wil niet zeggen dat je hem niet kan rijden. Mocht je een keer de kans krijgen om hem te huren wanneer je op roadtrip gaat door Amerika, dan weet je nu dat je dit absoluut moet doen. Mocht je hem een keer zien rijden, dan weet je dat het duimpje naar de bestuurder helemaal geen gekke reactie is. Laat dat jongetje gewoon lekker los en stap uit dat veilige midden.

Een rauwe foto van Jan Willem Huffmeijer bij de Mustang
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer