MuziekMuziek

Nieuwe Jaguar is misschien wel een oudje?!?!

Wat?? is je nieuwe Jaguar helemaal niet nieuw dan?? Zeker wel maar Jaguar Land Rover start wel met iets heel tofs. Een verhaal wat met alle klimaat perikelen iedereen zou moeten aanspreken.

Jaguar Land Rover recyclet aluminium

Jaguar Land Rover start met een nieuwe circulaire strategie. Door de implementatie van een innovatieve recyclingtechnologie. Hiermee wordt het aluminium van oude of afgedankte auto’s hergebruikt voor de productie van nieuwe modellen. Het REALITY-project is bedoelt om het aluminium van bestaande voertuigen van Jaguar en Land Rover te recyclen. Het aluminium wordt weer opnieuw gebruikt voor de productie van nieuwe modellen. 

De jaguar I-Pace op de burg in de garage

Het recyclingproces getest

Het recyclingproces wordt nu getest bij der pre-productiemodellen van de Jaguar I-PACE. Daarvan wordt de lithium-ion batterijpakket verwijderd. De batterij wordt dan hergebruikt in een nog te bepalen toepassing. De rest van de Jaguar I-PACE wordt dan met behulp van sensoren van Axion gesorteerd op materiaalsoort. Vervolgens wordt het aluminium gesmolten en opnieuw gevormd wordt. 

CO2-uitstoot terugdringen

Als REALITY volledig werkend is, moet de CO2-uitstoot van het productieproces heel veel teruggedrongen kunnen worden. Jaguar Land Rover heeft als doelstelling zo min mogelijk nieuw aluminium te gebruiken bij de productie van auto’s. De fabrikant heeft zijn mondiale CO2-uitstoot al met 46% weten te verlagen maar wil graag een nog verdere reductie. 

Jaguar I-Pace in de werkplaats

300.000 ton gerecycled aluminium 

Dit REALITY-project wordt ondersteund door Innovate UK. Het helpt Jaguar Land Rover bij het uitbreiden van het circulaire productieproces. Tussen september 2013 en januari 2019 is al 300.000 ton gerecycled. Dit aluminium is weer gebruikt voor modellen met de kenmerkende aluminium architectuur, waaronder de nieuwe Jaguar XE

Is je jaguar nog wel veilig dan??

Natuurlijk wel!! Het wordt namelijk tot het uiterste getest. Het gerecyclede aluminium wordt namelijk heel goed getest door wetenschappers van de Brunel University. Zij testen het materiaal op sterkte en puurheid om te controleren of het voldoet aan de kwaliteitseisen van Jaguar Land Rover. 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer