MuziekMuziek

NIEUWE FORD EDGE DUUR, MAAR DAN HEB JE WEL WAT.

Jos Huffmeijer voor B4men bij de nieuwe Ford Edge

Ford Edge. De populariteit van SUV’s is enorm. Het is ook niet zo gek want ze zien er sportief en stoer uit. Maar ook zit je wat hoger waardoor je ook nog eens een beter zicht op de weg hebt. Geen wonder dus dat elke autofabrikant een aantal modellen heeft die in deze categorie vallen. Soms klein en leuk maar soms ook wanstaltig en patserig. Al deze kwalificaties zijn niet van toepassing op de nieuwe Ford Edge. Klein is hij zeker niet net zomin als patserig. De nieuwe Edge is een mooie, iets ingetogen SUV en zeker niet het protserige en agressieve wat Amerikaanse SUV’s in mijn ogen vaak wel hebben. Misschien kan je bij de nieuwe Edge eerder spreken van wat “saai” wat ik overigens niet negatief bedoel. Ik denk ook dat hij het heel goed kan gaan doen bij een groep mensen die wat ouder en succesvol is, maar die toch wel sportief en comfortabel auto wil rijden. Ook als je naar de prijs van deze auto kijkt kom je in een hogere doelgroep terecht.

De Ford Edge voor een kasteel

Ford Edge Behoorlijke prijs.

Wat ik wel een puntje vind gezien de prijs van de Edge is de afwerking van het interieur. Gelukkig nu eens niet het “blote” kale Amerikaanse plastic, maar de afwerking van de overgangen had wel wat fraaier gekund. Het is allemaal wat recht toe recht aan met lelijke grote naden op de hoeken. De stoelen en de achterbank zijn daarentegen wel mooi afgewerkt en zitten zonder meer uitstekend wat erg prettig is bij deze reisauto. Zo moet je denk ik deze SUV zien: de ideale auto voor lange ritten. Ik denk dan ook dat de Edge het goed kan gaan doen in het zakelijke segment. Van binnen is hij heerlijk ruim op alle vijf de zitplaatsen. Ook wat bagage betreft levert de kofferbak veel ruimte om je spullen mee te nemen.

Veel technologieën in de Edge

De Ford Edge is ook flink uitgerust met verbeterde technologieën die op de eerste plaat de bestuurder helpen om veiliger te rijden. Daarnaast geven ze de auto betere prestaties. De bestuurderassistentietechnologieën werken met meer camera’s en sensoren dan bij de vorige versie. Verder beschikt de auto o.a. over Adaptive Cruise Control met Stop & Go en Lane Centring, Post-Collision Braking en Evasive Steering Assist. De nieuwe Ford Edge beschikt ook over een geïntegreerde FordPass Connect-modem en het SYNC 3 communicatie- en entertainmentsysteem van Ford. 

De Ford rijdend over een grindpad

Comfort in de Ford Edge

Zoals gezegd zijn de zitplaatsen heel comfortabel wat nog wordt vergroot door de voorstoelen te voorzien van de mogelijkheid ze te verwarmen of te koelen. De achterbank is te verwarmen en ook het stuurwiel kan verwarmd worden. Dus ook in de winter geen koude zitvlakken of koude handjes. Binnen heb je ook de beschikking over een draadloze oplaadpad en een B&O-geluidssysteem van 1000 Watt waardoor ook mensen met een gehoor vermindering meer dan voldoende kunnen genieten van muziek.

De Egde komt Alleen een dieselmotor.

Ford heeft ervoor gekozen om in Nederland alleen de Edge ST-Line op de markt te brengen die is uitgerust met een nieuwe bi-turbovariant van de 2.0 liter ECO Blue-dieselmotor. Deze motor levert dan wel 238 paardenkrachten, maar het gewicht van de auto is ook 2000 kg. Dan heb je aardig wat vermogen nodig. De motor is overigens wel zuinig met het brandstof verbruik van 1 : 15. Al met al is het niet een heel sportieve motor, maar je kan met de Edge wel lekker pittig rijden. Door het All-Wheel Drive Systeem met de nieuwe All-Wheel Drive Disconnect-functie rijdt hij bijzonder comfortabel op alle soorten paadjes en wegen en hij ligt ook in de bochten fantastisch op de weg.

De edge van achter gezien

De prijs de nieuwe Ford Egde

De prijs van de nieuwe Ford Edge is aan de hoge kant met een consumentenprijs van €76.145,-. Dit is behoorlijk fors te noemen als je hem vergelijkt met zijn directe concurrenten. Het is zodoende dan ook de vraag of deze nieuwe Edge het gaat redden tegen een Mercedes GLC of Audi QX3?Natuurlijk heeft deze Ford ook wel voordelen. Ik heb het (rij)comfort al genoemd en een paar van alle technische snufjes die erop, eraan en erin zitten, maar de Edge beschikt ook over een trekkracht van 2000 kg. Hiermee kan je met gemak een flinke caravan over de bergen sleuren en hij is ook ideaal voor mensen met een (paarden)trailer.

Jos Huffmeijer voor B4men bij de nieuwe Ford Edge
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer