Een Refurbished telefoon of een nieuwe iPhone, waarvoor kies jij?

Een iPhone in je handen

Een refurbished telefoon of een nieuwe iPhone, waarvoor kies jij? Het is soms best heel lastig om te kiezen voor een nieuwe telefoon. De prijzen rijzen de pan uit en de kwaliteit van de vorige modellen is vaak nog prima. Maar durf jij wel te kiezen voor een “tweedehandsje”? In dit artikel wil ik je wat meer informatie geven over wat nu eigenlijk een Refurbished telefoon is en waarom dit in veel gevallen een prima alternatief is.

Een Refurbished telefoon wat is dat eigenlijk?

Een refurbished telefoon is een gebruikte telefoon. Deze telefoon krijgt alleen een tweede leven. Uiteraard wordt hij verkocht met dezelfde kwaliteitseisen als een nieuwe mobiele telefoon. Dit kan een ander merk zijn maar heel vaak zijn het iPhones. Dit omdat de prijs van een nieuwe iPhone erg hoog is en het loont daarom om te kijken voor een refurbished model. Zo krijg je dus voor een veel lagere prijs een nog prima toestel. Uiteraard worden alle toestellen goed gecheckt voordat ze worden verkocht.

Een telefoon die open ligt

Prijsverschil tussen refurbished en nieuwe iPhone

Het prijsverschil tussen een refurbished toestel en een nieuwe iPhone is voor bijna iedereen de belangrijkste reden om een refurbished iPhone te kopen. Vaak loopt het prijsverschil op tot een paar honderd euro voor de iets oudere modellen iPhones! Een mooie besparing, die je weer kunt gebruiken voor leuke andere dingen toch? Het is natuurlijk ook mogelijk om een telefoon te kopen via Marktplaats of een andere site. Echter weet je dan nooit of er misschien dingen niet goed zijn aan de software of aan het toestel. Je krijgt immers geen garantie. Ook is het op deze manier heel goed mogelijk dat je een gestolen toestel koopt. Dit wil je natuurlijk helemaal niet!! Daarom is het verstandiger om bijvoorbeeld een iPhone X refurbished te kopen zodat je weet dat je aankoop goed is.

Garantie op refurbished iPhones

Veel aanbieders van refurbished iPhones bieden je een garantie van één en soms zelfs twee jaar aan. Naast de lagere prijs van een refurbished iPhone ten opzichte van een nieuw model, kan je altijd blijven rekenen op de garantie die je bij deze toestellen krijgt. Een refurbished iPhone wordt volledig nagelopen door mensen die hier verstand van hebben. Zo worden eventuele defecten of versleten onderdelen opgespoord en vervangen. Wanneer je toch tegen een defect aanloopt, dan kan je dus altijd terugvallen op je garantie.

De iPhone X
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer