MuziekMuziek

The Legend of Zelda: Link’s Awakening (SWITCH) – Dé beste remake aller tijden?

Wat heerlijk om zo het weekend te beginnen. Het is al weer een tijdje een stuk koeler en de meeste dagen regent het. Dus een goede tijd om lekker onder een dekentje te kruipen op de bank en een “oude” nieuwe game te gaan spelen toch? Vandaag spelen we The Legend of Zelda: Link’s Awakening op de Switch! De oorspronkelijke game is gereleased op de Game Boy in 1993. Nu de technieken een stuk beter zijn, heeft Nintendo hem volledig 3D gemaakt voor op de Switch. We gaan weer even nostalgisch doen

Dijk van een game

Nintendo heeft het echt weer voor elkaar! Ik heb mij goed vermaakt met de avonturen van link. Link is namelijk gestrand op het eiland van Koholint. Nadat je gered bent door Marin, is het jouw taak de acht instrumenten te verzamelen om vervolgens de legendarische Wind Fish wakker te maken. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot en heb je menig dungeon en boss fight achter je kiezen. Het verhaal is dus super simpel en dat maakt het toegankelijk voor meerdere leeftijden. 

Gameplay

Zoals ik al eerder in de alinea vermelde dat het verhaal simpel is, is de gameplay ook lekker simpel. Zoals je zou verwachten uit een game van de jaren 93′. Je hebt je zwaard en schild en uiteindelijk kan je meer wapens en accessoires kopen. Daarbij hoef je niks te upgraden, behalve je hartjes als je op een gegeven moment verder wilt komen. Het enige nadeel wat ik ondervond is dat ik niet altijd wist waar ik heen moest gaan. Je hebt wel hier en daar een random boom staan met een deur en een telefoon waar je kan bellen wat je volgende punt is waar je heen moet gaan. Ik had bijvoorbeeld moeite om naar de woestijn te gaan en dat heb ik toch even moeten googlen. 

Halen voor de switch?

Het is echt een aanrader als je een bezitter bent van een Switch om deze te halen! Het speelt lekker weg en de puzzels zijn niet al te moeilijk. Daarbij geven de uiltjes in de menige dungeons ook tips die wel redelijk duidelijk zijn. Zeker de graphics en hoe de top-down perspectief een grote rol speelt maakt het wel een toffe game hoe ze dit hebben kunnen doen met 3d graphics. Verder kan je in de game ook nog je eigen dungeons in elkaar zetten en dan zelf ook spelen. Wat wel een leuke toevoeging is.

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos