MuziekMuziek

B4men review: iPhone XR – Meer telefoon voor minder geld?

Nick Strijbos b4men iPhone XR review

Na de reviews van de OnePlus leek het mij op een gegeven moment wel erg leuk om een iPhone te reviewen. Want voordat ik mijn OnePlus had, gebruikte ik een iPhone 7 plus. Ik ben namelijk in de loop der jaren flink geswitched qua toestellen. Ik begon mijn smartphone avontuur met een iPhone 4! Blackberry had ik overgeslagen want met mijn bijbaantje was dat net even te veel geld haha. Vandaag neem ik jullie mee in de iPhone XR review.

Design en display iPhone XR

De iPhone XR is qua design net een tikkeltje anders, maar zal in het grote geheel niet anders aanvoelen. Hij is een stuk groter geworden, als we kijken vanuit het perspectief van de iPhone 8, waarbij het display nu 6.1 inch is met een Liquid Retina Display. Dit houd in dat je een haarscherp beeld hebt! De XR gebruikt een LCD scherm i.p.v. OLED, die gebruikt worden in de iPhone XS en XS Max. Voor een leek is het niet heel erg merkbaar. Alleen dat de schermranden net wat dikker zijn. Aan de achterkant gebruiken ze ook weer glas en heeft deze iPhone maar één achter camera. Daardoor is de iPhone XR meteen een stukje goedkoper. Wel is hij verkrijgbaar in een hoop verschillende kleuren, zoals je vroeger had bij de iPhone 5C.

Face ID

Ik wil Face ID toch wel even apart nemen, omdat je namelijk vanaf de iPhone 10 geen homebutton meer hebt. Het is de snelste manier van inloggen. Het is ook bewezen dat dit de veiligste gezicht herkenner is wat we tot nu toe zien in de smartphone maar ik moet erbij zeggen dat ik hem soms net te traag vind. Je hebt helaas ook geen andere optie om bijvoorbeeld je vingerafdruk te gebruiken om in te kunnen loggen. Nu ziet de telefoon er daardoor wel eleganter uit en heb je beduidend meer scherm.

In de notch zit alle magie verwerkt!

Het inloggen in andere apps kan je dus ook gebruik maken van Face ID en zo ook het automatisch laten invullen

Camera’s

De iPhone XR gebruikt maar één camera op de achterkant, waarbij de andere iPhones er twee gebruiken. Daarom zal deze iPhone dus ook in prijs wat lager zijn. Er zit een nieuwe sensor in, die 2x sneller is en maakt gebruik van Optical image stabillization. Waardoor je videos er soepeler uitzien. De welbekende portretmodus is verbeterd, waardoor je dus het Bokeh effect, zoals je dat noemt, kan wijzigen. De achtergrond kan je meer of minder blurren. Dit werkt wel alleen op mensen en niet op objecten. Video opnemen is echt heel gaaf geworden! 4K filmen dat kunnen veel telefoons al maar de iPhone Xr maakt ook gebruik van maar liefst 4 microfonen, waardoor je een breder stereo geluid krijgt. Dus als een auto van links naar rechts komt hoor je hem ook echt eerst links en daarna rechts op de video! Hieronder ook nog wat foto’s gemaakt via de iPhone XR

In het donker maakt hij ook waanzinnig mooie foto’s. Onderweg naar een tof evenement een mooie foto kunnen maken van het Rijksmuseum.
Ik ben ondertussen ook nog naar een evenement geweest van PlayStation. Voor de PlayStation Classic! Echt een leuk ding.
concert august burns red vocalist
Ook ben ik met mijn beste vriend naar een concert geweest van August Burns Red. Een toffe Metalcore band. Ook weer een foto met weinig licht maar zoveel detail!
Als je echt zin hebt in lekkere ramen zou je eens naar Fou Fow Ramen moeten gaan in Amsterdam. Heerlijk gegeten met mijn vriendin!
Tegenwoordig heb ik er ook een nieuwe hobby bij. Namelijk bowlen! Nog een knap lastig spelletjes als je allemaal strikes wilt haha.

Dualsim

Dit is wel een hele toffe feature en ik hoop dat we er ook snel van mogen genieten in Nederland. Je hebt één simkaart ingang en de andere is een eSim. Dit houd in dat je dus een digitale simkaart kan hebben. Handig voor als je op vakantie bent! Daar kan je dan een simkaart afnemen voor bijvoorbeeld alleen maar internet. Super snel wisselen van provider dus. Doormiddel van het scannen van een QR code en het aangeven of het je primaire of secundaire simkaart is en je bent klaar.

Haar en baard laten bijwerken bij natuurlijk Jan-Willem. Flink stuk van af maar ziet er wat beter uit al vind ik zelf.

Verdict

Ik moet zeggen dat ik het een hele fijne telefoon vind. Het enige wat ik het minste er aan vond is de randdikte. Daar doet de concurrent het toch wat beter in. Of je zou voor het duurdere broertje moeten gaan. De telefoon is snel, het OS werkt als een trein en de mooiste apps kan je krijgen via de App Store van Apple al zeg ik het zelf. Hij doet zeker niet af aan de XS en de XS Max. Dus zou je graag een iPhone willen hebben en wil je toch niet de volle mep betalen, dan is dit zeker een aanrader. Houd je toch net wat meer van foto’s maken, dan zijn de andere twee het wel iets meer waard.

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos