Een auto importeren waarom zou je dat doen?

Een auto importeren doe je zo

Een auto importeren, het is iets waar ikzelf al een tijdje naar aan het kijken ben. Mijn auto gaat over twee jaar uit de lease en ik ben druk aan het kijken welke auto en op welke manier ik mijn volgende auto ga aanschaffen. Een auto importeren behoort daarbij ook zeker tot de opties. Misschien is het wel zelfs de beste optie voor mij. Toch vind ik het persoonlijk wel een beetje spannend om te doen. Daarom dit artikel over het importeren van een auto en wat de voordelen hiervan zijn.

Een auto importeren : dit zijn de voordelen

Waarom zou ik een auto gaan importeren überhaupt? Zoveel rompslomp en zitten er echt dan zoveel voordelen aan? Betaal ik niet alsnog veel voor een tweedehands auto, die ik na heel veel moeite uit het buitenland heb gehaald? Wat als er iets mis mee is? Het zijn zo een paar vragen die bij mij direct opkomen als het gaat om het importeren van een auto. Ik ben er dus eens ingedoken en wat blijkt, het is makkelijker en echt een stuk voordeliger dan we denken. Dit zijn de voordelen van een auto importeren

  • Voordelen met de BPM
  • Veel groter aanbod
  • Veel meer opties voor minder geld
  • Bij jonge auto’s blijft de fabrieksgarantie van kracht
  • Bedrijven die je helpen bij het importenen
Mijn favoriete auto om te importeren is een Ford Mustang

BPM voordelen bij importeren

De belangrijkste reden voor mensen om een auto te importen is dat het eens stuk voordeliger is. Maar hoe werkt dat precies. Het heeft alles te maken met het verschil in afschrijving en de korting op de BPM die je krijgt bij importeren. Dit klinkt nog steeds een beetje vaag en heel eerlijk dat is het eigenlijk ook. Het verschilt namelijk heel erg veel per auto. Iedere auto heeft een ander verbruik, uitstoot en nieuwwaarde. Dit zijn allemaal componenten die worden meegenomen in de berekeningen wanneer je een auto gaat importeren. Het is dus niet zo makkelijk en er zijn heel veel verschillende regelingen die soms heel gunstig en ook ongunstig kunnen uitpakken. Daarom zijn er veel bedrijven die je hierbij kunnen helpen. Een Auto importeren via Dasimport.nl kan je dus echt veel besparen omdat zij precies weten welke regeling het beste is.

Een auto importeren via internet is zo geregeld

Een auto importeren met meer opties voor minder geld

Een andere belangrijke reden om een auto te importeren is dat je veel meer auto krijgt voor minder geld. Daar zijn veel verschillende reden voor. De belangrijkste reden is dat bijvoordeel de Duitse automarkt gewoonweg veel groter is dan de Nederlandse automarkt. Duitsland heeft ongeveer 80 miljoen inwoners en dus logischerwijs veel meer auto’s dan in Nederland. Het aanbod is daarom heel groot en bij een groot aanbod liggen de prijzen altijd al iets lager. Daarnaast is de Nederlander echt een zuinige autokoper. Wij kopen onze auto met veel minder opties dan dat ze dat in het buitenland doen. Dit maakt het dus dat die meer opties een stuk minder waard zijn dan in Nederland. Je betaald dus voor meer opties veel minder dan in Nederland.

Fabrieksgarantie op een importauto

Wanneer een auto nog jong is (Max 2 jaar) en met een redelijke kilometerstand, dan blijven de fabrieksgaranties gewoon overeind. Je hoeft je dus niet druk te maken als er iets gebeurt met je auto. Aangezien dat deze juist jonge auto’s het meest interessant zijn om te importeren, hoef je dus in de meeste gevallen niets te doen. Ook je importbedrijf kan je goed helpen met aanvullende informatie of zelfs met een aanvullende garantie. Een auto importeren kan dus echt heel slim, handig en voordelig zijn.

Een auto importeren doe je zo
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer