MuziekMuziek

Wat kost het om een elektrische auto te verzekeren?

De Tesla model 3 elektrische auto

Met de komst van de elektrische auto wordt ook het hele kostenplaatje anders. De autoverzekering berekenen lijkt bijvoorbeeld nog niet zo gemakkelijk. Daarom is het goed om eens te bekijken wat er allemaal meespeelt. Zo kan je heel snel zelf zien wat de prijs is waar je op moet rekenen. Een aantal dingen zijn in dat opzicht niet anders dan bij een verzekering voor een gewone auto. Dus in dat opzicht weet je waarschijnlijk wel wat je allemaal mag verwachten en wat je te doen staat om goed verzekerd te zijn.

Zaken die meespelen

Zaken die meespelen zijn natuurlijk simpel te bepalen. Allereerst gaat het om het soort auto waar je in rijdt. Dat die elektrisch is, is al duidelijk. Is het echter een Nissan of een Tesla? Of is het een ander merk? Al dit soort zaken wegen mee. Ook is het aantal schadevrije jaren dat je op je naam hebt van belang. Dit kunnen ook schadevrije jaren in auto’s met brandstofmotor zijn. Die tellen gewoon mee in dit opzicht. Dat is alvast wel een voordeel als je de overstap maakt en je gaat verzekeren. Dit zal een zorg minder zijn.

De BMW I8 elektrische auto

De juiste verzekeraar kiezen

De exacte prijs van een autoverzekering voor een elektrische auto is niet gemakkelijk te geven. Dat komt natuurlijk omdat er veel verschillende verzekeraars zijn. Die hebben allemaal zo hun eigen prijzen. Hoewel de verschillen niet heel groot zijn, blijven het wel gewoon verschillen. Het is dus zaak om de juiste verzekeraar te vinden. Je wilt natuurlijk altijd de goedkoopste autoverzekering vergelijken, dat doe je bijvoorbeeld door een vergelijking te doen op een vergelijkingswebsite. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken. Dit maakt het voor jou als consument wel zo gemakkelijk. Alle reden om dit dus te doen.

Heel goedkoop tot heel duur

Wat wel opvalt, is dat het verschil tussen de goedkoopste en de duurste verzekeraar wel heel groot. De prijsverschillen gaan wel in kleine stapjes omhoog. De goedkoopste en de duurste liggen echter wel ver uit elkaar. De laagste prijs ligt ergens net boven de 30 euro. Terwijl de hoogste prijs voor een verzekering voor een elektrische auto al meer dan 90 euro kan bedragen. In dat opzicht is goed uitzoeken wat je nodig hebt en hoe je dit voor een goede prijs kan krijgen juist ook zo belangrijk. Zo betaal je niet onnodig meer dan echt nodig is.

dashboard van een tesla
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer