MuziekMuziek

Dewar’s White Label, Perfectie in blended Schotse whisky.

dewars-logo

Het ene Schotse feestje schijnt het andere Schotse feestje uit te lokken. Op 7 mei kwam Dewar’s in Amsterdam met een feestje. Dit ter ere van de introductie van Dewar’s White Label én de vernieuwde flessen. Natuurlijk had het PR Bureau een toepasselijke locatie hiervoor uitgezocht die overeenkomt met de sfeer en het karakter van de whisky. De begrippen waren hier: passie, authenticiteit, ambachtelijk, visie en uniek. Dit bracht ze bij de worstenmakerij van Brandt & Levie. Niet alleen de prachtige en heerlijke worsten paste uitstekend bij de whisky’s van Dewar’s, maar ook de bedrijfsfilosofie en de ontstaansgeschiedenis van beide bedrijven hebben sterke overeenkomsten.

DSC04928 DSC04936

Dewar’s

Dewar’s werd in 1846 opgericht door John Dewar. Deze visionair had een aantal doelstellingen voor zijn bedrijf. Eén daarvan was dat zijn whisky zich moest onderscheiden van andere blended whisky’s. Een andere was de concurrentie altijd een stap voor blijven. Mede door zijn twee zoons, John Alexander en Thomas, die de zaak overnamen na de dood van John Sr, zijn ze in de doelstellingen heel goed geslaagd. Ook geluk heeft hen een handje geholpen toen in 1891 een vat Dewar’s whisky werd besteld voor de toenmalige Amerikaanse president Harrison. Deze bestelling riep in Amerika zoveel discussie op onder de bevolking dat de kranten er vol mee stonden. Dit leverde Dewar’s niet alleen heel veel publiciteit op, maar ook heel veel bestellingen. Dewar’s White Label is al jaren de best verkochte blended whisky in Amerika. Ook in het thuisland is Dewar’s bijzonder geliefd en is al sinds 1893 hofleverancier van het Britse Koningshuis. In Nederland is Dewar’s al bekend met de Dewar’s 12 yo, 18 yo en Dewar’s Signatuur. Daar is nu Dewar’s White Label aan toegevoegd.

Dewar's NewBottles

 

 Dewar’s White Label

Deze White Label bestaat eigenlijk al sinds 1899. De whisky bestaat uit een combinatie van zo’n 40 verschillende Schotse single malt- en graanwhisky’s. Deze whisky’s ondergaan de voor Dewar’s zo kenmerkende en unieke dubbele lagering. Deze methode werd ontwikkeld door A.J. Cameron de eerste Master Blender van Dewar’s. Nadat de verschillende malt- en graanwhisky’s afzonderlijk zijn gerijpt worden ze gemengd. Hierna laat Dewar’s deze age blends minstens 6 maanden verder rijpen in oude whiskyvaten. Hierdoor krijgt de whisky een rondere, zachtere en meer gebalanceerde smaak.

DSC04933_crop

De proefnotities van Dewar’s White Label:

Blend van zo’n 40 Schotse single malt- en graanwhisky’s gebotteld op 40%.

Kleur: goud – geel;

Geur: gekonfijt fruit, honing, vanille en iets turf;

Smaak: vol en zacht, fruitig, limoen, honing, beetje eikenhout, iets peper;

Afdronk: lang, fruitig met het heerlijke zoet van honing.

De Nederlands whiskymarkt is weer een prachtige Schotse blended whisky rijker. Dewar’s weet nog steeds zijn uitgangspunten om te zetten in voortreffelijke whisky. En dat wordt niet alleen bewezen door de meer dan 500 onderscheidingen die de firma inmiddels heeft binnen gesleept.

Slainte!

Jos Huffmeijer, Le Nez Promotion, voor www.b4men.nl

Jos geretoucheerd en in gekleurd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog geen 18 jaar? Dan geen alcohol. Geniet maar drink met mate.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer