MuziekMuziek

Een cover die geen cover is. Postmodern Jukebox tip by B4men

Postmodern Jukebox is een groep uit Amerika die van het maken van covers een bijzonder ding heeft gemaakt. Nou ja gewoon covers, de Postmodern Jukebox heeft van het coveren wel iets heel bijzonders gemaakt. Ik zou zeggen kijk eerst even, dan vertel ik na het filmpje wat meer over deze groep.

Postmodern Jukebox is meer dan alleen de cover

Er wordt in de muziek wereld weleens neergekeken op coverartiesten en zeker niet altijd terecht. Ga er maar eens aanstaan, een goed nummer wat door een artiest van formaat gespeeld is te gaan zingen op jouw manier. Natuurlijk verwacht het publiek op zijn minst dat je het origineel benaderd en liever nog verbeterd. Wat je ook kan doen als cover artiest, is het origineel naar jouw hand zetten met als gevaar dat het publiek het niet snapt. Kortom, een goede cover maken is echt niet makkelijk. Toen ik laatst een zangeres tegenkwam genaamd Morgan James, die ik ook op de blog heb beschreven, kwam ik uit bij de groep Postmodern Jukebox. Oprichter en pianist Scott Bradlee vormde in 2013 de groep met verschillende artiesten die hits van nu coverde in de style, Jazz, Ragtime en Swing. Niet alleen het nummer wordt aangepakt maar de hele setting wordt gevormd naar de tijd van de stijl waarin ze spelen. Ik moest er hard om lachen, het is zo vol humor en show, dat het ook gewoon erg leuk is om naar te kijken. Gelukkig zit verder de muziek ook buitengewoon goed in elkaar. Wil je deze groep eens live zien, want het is echt niet alleen maar show, ook live zetten ze een geweldige show neer. Begin volgend jaar komen ze naar Nederland. Ik ga in ieder geval kaartjes kopen om naar het concert te kunnen gaan.

Nog een briljante nummers van Postmodern Jukebox

Volg de Postmodern Jukebox op YouTube klik hier

postmodern jukebox

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
Written by Jan Willem Huffmeijer