MuziekMuziek

DE NIEUWE HIGHTECH BRAUN 9 SERIE SCHEERT BAARD EN “TRAUMA” PERFECT WEG.

Logo Braun

Al meer dan 45 jaar scheer ik (Jos Huffmeijer) mijn kin en wangen zowat dagelijks glad met schuim en mes. Ik heb in al die jaren nog nooit overwogen om een elektrisch scheerapparaat aan te schaffen. Ik ben altijd in de veronderstelling geweest dat mijn huid daar niet tegen kon. Op veertienjarige leeftijd heb ik ’n keer het scheerapparaat van mijn vader gebruikt. Binnen enkele ogenblikken leken mijn kin en wangen zowat in de fik te staan van een branderige jeuk en ik heb dagen lang rond gelopen met vuurrode jeukende plekken op de plaatsen waar dat scheerapparaat was geweest. Mijn vriendinnetje van toen vond het maar een smerig gezicht en wilde niet meer met mij zoenen. Sindsdien heb ik nooit meer naar een elektrisch scheerapparaat gekeken laat staan aangeraakt en gebruikt.

DSC04991 DSC_0057_crop DSC04992

Introductie Braun Series 9

Enkele weken geleden kreeg ik een uitnodiging van Braun om op 16 juni met een flinke baard naar Amsterdam te komen om die op de Old Course golfclub met de splinternieuwe Braun 9030s er af te scheren. Je zal begrijpen dat ik daar toch wel een paar dagen over na heb moeten denken. Aangezien ik wel van een uitdaging hou heb ik mij toch hiervoor aangemeld. Mijn nieuwsgierigheid won het van mijn “trauma” en zo zat ik op die dinsdagochtend met 10 andere mannen en één dame voor een scheerspiegel op het terras van een hele aardige golfclub met super glad geschoren golfbanen.

 

Scheren met de Braun Series 9

Na de koffie en de uitleg van en over de nieuwe Series 9 moesten we er aan geloven en kregen we deze prachtige machine in onze handen gedrukt en konden wij mannen onze wangen weer glad scheren of de baard er mee trimmen. De dame keek bijna jaloers toe hoe soepel en gemakkelijk dat ging. En ik kan niet anders zeggen dan dat mijn vierdagen baard er zonder een centje pijn er bijna vanaf vloog. Binnen enkele ogenblikken was ik mijn baard zonder enige moeite kwijt en wat nog belangrijker was, er was géén jeuk, géén irritatie, géén branderige rode vlekken. Kortom ik heb mij nog nooit in zo’n korte tijd zo perfect glad geschoren.

DSC_0053 DSC_0056

Maar hoe kan het ook anders. Bij Braun hebben ze er 6 jaar over gedaan om de techniek van de scheerkop met de scheerfolie zo te ontwikkelen dat hij in één scheerbeweging alle haartjes kan optillen om ze zo kort mogelijk af te snijden. De nieuwe techniek wordt: “SyncroSonic” genoemd. De naam zegt het al, alle vier de scheerelementen zijn op elkaar afgestemd en versterken zo het comfortabel scheren. Doordat de hyperintelligente scheerkop de contouren van je gezicht kan “lezen” is geen enkele gezichtsvorm een probleem voor hem. Ook de motor van deze hightech machine heeft Braun grondig aangepakt en genereert 10.000 sonische microtrillingen per minuut die door de samenwerking van de vier scheerelementen zeer effectief zijn met minder wrijving en minder irritatie. Daarbij komt ook nog dat het apparaat heel prettig in de hand ligt en een stijlvolle en stoere vormgeving heeft. Alles bij elkaar geeft de Braun Series 9 je echt een ultieme scheerbeleving waardoor ik mijn scheerkwast en scheermes maar heb opgeborgen om in mijn badkamer plaats te maken voor dit geweldige apparaat.

Main visual Braun Series 9 - 9095 CC Main visual Braun Series 9 - 9090 CC 2

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
  • Beste Dirk, de Braun series 9 zijn de toppers van Braun. Zij hebben in de andere series heel goede en goedkopere alternatieve.

Written by Jan Willem Huffmeijer