De Elfstedentocht of een trio? De derde kerstdag column van Pascal Meulenbelt.

Opeens word je wakker en heb je zo’n apart gevoel. Je kunt het niet echt plaatsen maar het voelt goed. Nee, het is geen vrouw die onder de dekens ligt, het is niet de dag na het winnen van een miljoen, nee je hebt het gevoel dat er een Elfstedentocht komt. Niet zomaar een Elfstedentocht, een Elfstedentocht die vandaag bereden en gereden gaat worden. Je ligt van spanning te trillen in bed en je krijgt het er spontaan koud van. Zou het dan toch weer een keer? De kans is net zo klein als dat jouw kerstcadeau van jou vrouw/vriendin een extra vrouw voor in bed is, nihil. Mocht ze het je wel gegeven hebben dan moet je een keuze maken, een hele moeilijke keuze. Een keuze die je leven kan gaan beïnvloeden. Je moet gaan kiezen tussen de Elfstedentocht, waar je opgewonden over wakker werd, of over jouw vrouw en een vriendin tegelijk in bed, waar je ook opgewonden van wordt.

 

Wat een genot, en dat nu al! Je ligt nog steeds in bed maar je bent bijna net zo opgewonden als de hond van de buurman die elke keer tegen je been oprijdt. Je wilt je dikste wintertrui, thermo-ondergoed, muts, sjaal, skisokken en lelijkste handschoenen het liefst zo snel mogelijk aantrekken. Je besluit uit het warme bed te stappen. Het bed die warm is van jouw opgewonden standje over de Elfstedentocht van vandaag. Je ziet en hoort jezelf al zingen: Hulzebosch, Hulzebosch, Erik Hulzebosch, lalalalalala. De man die in ’97 tweede werd achter Henk Angenent maar eerste werd bij So You Wanne Be a Popstar. Zou het dan toch? Zou Hulzebosch deze keer dan toch winnen? Je staat inmiddels bij de kast en hebt je dikke trui en thermo-ondergoed al aan. Opeens denk je: Even kijken wat de weersomstandigheden zijn. Zal het sneeuwen of hard waaien? Je loopt half aangekleed naar jouw raam en gooit de gordijnen open. Je kijkt en ziet dat er geen sneeuw ligt. Je kijkt nog eens beter en ziet ook dat het niet hard waait. Wat een geluk hebben ze, op deze manier kan zelfs Maxim Hartman de Elfstedentocht uitschaatsen.

 

Opeens, terwijl je bezig bent met je sokken aan te trekken, sluipt er een stemmetje in je hoofd. Dit stemmetje zegt hele nare dingen. Dingen die jij niet wilt horen. Hij begint over je moeder, daarna over je favoriete voetbalclub en dan ook nog eens over de vriendin van je vriendin. Het stemmetje weet te melden dat jouw vrouw haar moest betalen om jouw een keer te verwennen, omdat ze je vies vindt. Het opgewonden gevoel verdwijnt langzaam maar zeker. Opeens hoor je het zachtjes in je hoofd: “Er is geen Elfstedentocht vandaag… Het is 15 graden… Het is eerder zomer dan winter…. Ondertussen ga je verder waar je gebleven was, je verder aankleden. Doen alsof je dat stemmetje niet hoort ga je verder maar toch, zal het dan toch niet zo zijn? De zweetdruppels komen tevoorschijn op je hoofd, benen en buik. Dat verdomde stemmetje zorgt ervoor dat je zo angstig wordt dat je gaat zweten, denk je. Wat je niet door hebt is dat het ‘derde kerstdag’ is en dat het inderdaad 15 graden is. Met al die winterkleding is zweten niet meer dan normaal. Je loopt naar het raam toe en doet hem open. Je voelt…. Je hele wereld stort in… Neeeeee ik heb het allemaal gedroomd. Je valt huilend op bed en opeens hoor je de slaapkamerdeur open gaan. Je kijk en ziet je vrouw weer boven komen. Dit keer niet alleen, nee dit keer heeft ze een andere vrouw mee. En niet zomaar, deze vrouw loopt in sexy lingerie. Je kijkt beter en ziet dat het Jennifer Lawrence. Geen Elfstedentocht, wel de extra vrouw. Al zou het vriezen door deze hete setting zou alles direct smelten. KEVIN, KEVIN, KEVINNNNNN!!!!! Je schrikt wakker, kijkt om je heen en ziet dat je in slaap bent gevallen op de bank en dat je wakker bent geworden van Home Alone…

 

 

Column Pascal Meulenbelt.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 comment
Written by Jan Willem Huffmeijer