MuziekMuziek

De blog van Jan Willem Huffmeijer

Jan Willem Huffmeijer B4men.nl

DSC02543
Jan Willem Huffmeijer B4men.nl

Zoals ik jullie had beloofd schrijf ik wat vaker over mijzelf en over mijn leven. Ik heb in mijn vorige blog jullie een inkijkje gegeven in het hoofd van mij en wat daar gebeurt (gemist klik hier), nu wat meer over mij en mijn passie voor het barbiersschap. Dit is de reden waarom ik herenkapper werd.

Ik ben inmiddels alweer 16 jaar werkzaam als herenkapper/barbier, mijn vak is mij alles. Wat ik zo geweldig aan mijn vak vind zijn mijn klanten…..knippen en scheren zijn geweldige technieken om mijn klanten in de watten te kunnen leggen. Ik ben helemaal maf van mensen…..ja echt, ik vind mensen super interessant en waar spreek je nou meer mensen die allemaal verschillend zijn als in de kapsalon!! hahaha ik hoor mijzelf het inderdaad zeggen MENSEN…..maar ik ben herenkapper zijn die vrouwen niet interessant dan??? Ja echt wel…ik ben gek op vrouwen 😉 maar niet in een kapsalon, man man man…. die veranderen in gevaarlijke roddeltantes die alles van iedereen willen weten en de story en de privé uit het hoofd kennen. Kijk, daar zit ik niet echt op te wachten. Roddelen mannen dan niet?? zeker wel, maar wel anders!! Mannen zeggen veel meer….we denken niet na voor we wat zeggen, vrouwen overwegen iedere woord. Maar mannen onder elkaar praten over vrouwen,voetbal en mooie auto’s toch???? hahahaha je moest eens weten!!!!

Het mooiste aan mijn vak is dat wanneer je iemand moet knippen, die persoon je wel moet vertrouwen. Scherpen messen en scharen vliegen om je hoofd en ik als kapper sta heel dicht op jou. Je moet je overgeven!! Dit zorgt voor iets heel bijzonders, zelfs hele stugge mannen gaan met de juiste vragen opeens praten. Mannen die normaal niet zoveel zouden zeggen geven zich figuurlijk helemaal bloot. Relatie problemen, geld en soms ziekte passeren regelmatig de gesprekken, er kunnen dus heel zware gesprekken tussen zitten. De juiste vragen stellen, dan luisteren en echte interesse tonen zijn de ingrediënten voor de allermooiste gesprekken.

Groeten

Jan Willem Huffmeijer

visitekaartje-achter

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer